Takkenroute voorjaar 2010

NWS/2010-03/takken

De gemeente Den Haag organiseert dit voorjaar de Takkenroute van maandag 29 maart tot en met vrijdag 9 april 2010. Tijdens de Takkenroute wordt groot tuinafval zoals (ingekorte) takken en boomstammen gratis opgehaald.

Wie gebruik wil maken van deze mogelijkheid, moet eerst even een afspraak inplannen via de Grofvuiltelefoon.

 

Apart ingezamelde tuinafval
Het apart inzamelen en verwerken van tuinafval is beter voor het milieu. Van het apart ingezamelde tuinafval wordt compost gemaakt.

 

Inzameling op afspraak
Hagenaars die groot tuinafval willen laten ophalen kunnen bellen met de Grofvuiltelefoon op het nummer 070 – 366 08 08. Grofvuil, zoals meubilair en witgoed, wordt niet tegelijkertijd met het tuinafval opgehaald. Daarvoor moet een aparte afspraak worden gemaakt. Zo kunnen de verschillende soorten afval apart worden verwerkt.

 

Regels inzameling
Aan de gratis inzameling van groot tuinafval zijn regels verbonden. Alleen bomen, struiken en takken die zijn ingekort tot maximaal 1,20 meter worden meegenomen. De doorsnede van zowel bomen als takken mag maximaal twintig centimeter zijn. Losse takken en struiken moeten door een touw gebundeld zijn. Potplanten, aarde, zand, tegels, schuttingen e.d. worden niet meegenomen.

 

Afvalbrengstations
Hagenaars kunnen hun groot tuinafval ook zelf afgeven op een van de afvalbrengstations. Wie meer heeft dan 1 m3, is welkom aan de Plutostraat 1 (Binckhorst). Voor kleinere hoeveelheden groot tuinafval kunnen inwoners terecht aan de Vissershavenstraat 2 (Scheveningen) en De Werf 13 (Zichtenburg). De afvalbrengstations zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Let op: wie gebruik wil maken van een afvalbrengstation heeft een geldig legitimatiebewijs en een recent poststuk nodig.