Prominenten lezen voor in bibliotheek

NWS/2011-01/nationale voorleesdagen bieb.gif

Burgemeester Van Aartsen en wethouder Van Engelshoven gaan voorlezen tijdens het Voorleesontbijt dat op 19 januari van start gaat in alle negentien Haagse bibliotheken.


Op de openingsdag om 9.15 uur leest Ingrid van Engelshoven de kinderen voor in de Centrale Bibliotheek. Burgemeester Van Aartsen doet dat om 10.00 uur in de bibliotheek in Transvaal. Zij vertellen het spannende verhaal van Fiet, de immer haastige struisvogel. Dit verhaal wordt ook in de andere vestigingen van Bibliotheek Den Haag en in andere steden voorgelezen door bekende en minder bekende Nederlanders.

De Nationale Voorleesdagen
Elk jaar organiseren de stichtingen Lezen en Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de Nationale Voorleesdagen. Mooie verhalen prikkelen namelijk de fantasie van kinderen, vergroten hun woordenschat en nodigen uit om erover te gaan praten. Bovenal stimuleren zij ouders om hun kinderen (nog) meer te gaan voorlezen. Centraal in deze dagen staat het ‘Prentenboek van het Jaar 2011’: Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit. Het slungelige struisvogelkuiken Fiet kan maar nooit stil blijven zitten…

Smikkelen en luisteren tijdens het Voorleesontbijt
Op 19 januari starten alle Haagse Bibliotheken met het Voorleesontbijt. Dat betekent; lekkere broodjes, iets te drinken en natuurlijk het spannende verhaal van Fiet. Bibliotheek Den Haag heeft dit jaar weer enkele bekende Nederlanders weten te strikken om voor te lezen en zo te laten zien dat ook zíj dit belangrijk vinden.

Lid worden? Nu extra voordelig!
Tot achttien jaar is het lidmaatschap gratis. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden krijgen direct hun bibliotheekpasje én een gratis attentie mee naar huis. Ouders die in deze periode lid worden, ontvangen 15 maanden lidmaatschap voor de prijs van 12 maanden. Let op: om in te schrijven bij Bibliotheek Den Haag is een recent adres- en legitimatiebewijs nodig.

Ga voor meer informatie naar: www.bibliotheekdenhaag.nl/agenda

Komende data

Dit evenement staat niet meer gepland in de komende weken.