Pleinraad bezoekt verpleegtehuis De Schildershoek en MCH Westeinde

NWS/2012-01/22122011410 20120116104552

Op woensdag 21 december 2011 ben ik samen met de pleinraad van het Jacob van Campenplein gestart met het uitdelen van planten aan ouderen.

Ons eerste bezoek brachten wij aan verpleegtehuis De Schildershoek. Dit was een groot succes. Het was  alleen wel jammer dat de kerststerren die we gekocht hadden niet op psychogeriatrische afdelingen (afdelingen voor mensen met dementie) mochten worden uitgedeeld.
Dit omdat er een soort gif in deze planten zit waar mensen ziek van kunnen worden als ze het binnenkrijgen.

De volgende dag gingen we naar MCH Westeinde en het verzorgingshuis W.Z.H. Patiënten waren erg dankbaar en sommige kregen tranen in hun ogen. We hebben tegen de mensen gezegd dat het geld voor de planten van de gemeente komt en dat de leerlingen van Het Startpunt ze mochten uitdelen omdat zij in de pleinraad zitten. Een aantal  patiënten vertelden dat zij vroeger ook op Het Startpunt hadden gezeten.  Hierdoor kwamen leuke gespreken op gang en je zag de herinneringen bij de mensen weer tot leven komen.

Omdat het inmiddels behoorlijk laat was geworden voor de kinderen bracht ik ze (nadat we eerst met z’n allen limonade hadden gedronken) weer naar huis.

De bezoeken waren erg leuk en voor de leden van de pleinraad was het een hele ervaring!


Rabia El-Yalte