Studio Schilderswijk

NWS/2012-01/1 20120117140856

Op woensdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur trekken Meester Clint en Meester Mohammed in Bibliotheek Schilderswijk een ‘Blue Screen’ omlaag. Een paar jongens zetten de studiolampen aan, plaatsen de camera’s op statief, wat meisjes starten de computers op en openen filmmontage- en animatieprogramma’s.

Beelden van kinderen, tekeningen en handpoppen verschijnen op een groot beeldscherm. Iemand speelt op een digitale piano en allerlei grappige vreemde en spannende geluiden klinken op uit de studio.

Al snel begint de hele Studio te borrelen en bruisen, een jongen neemt een zelfgeschreven rap op, een meisje zingt een liedje voor de camera, een koortje oefent hun stem, twee kinderen op de piano zingen en spelen een melodietje in 2/4  ‘C D E D E D C’,  een meisje maakt een close up van een krokodil, een jongen oefent op het maken van beatbox-geluiden, en een paar kinderen schrijven een kort scenario voor een animatiesprookje.

Bekijk het YouTube-kanaal via onderstaande link:

http://www.youtube.com/user/studioschilderswijk


Studio Schilderswijk is
een crossmediaal  en multimediaal platform voor kinderen uit de Schilderswijk van 8 tot 12 jaar.


Studio Schilderwijk is
een initiatief van Bibliotheek Schilderswijk, mogelijk gemaakt door Projecten Goede Ideeën Actie Schilderswijk.           


Studio Schilderswijk is
er voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar die willen laten zien wat zij kunnen op het gebied van multimedia.


Studio Schilderswijk is
televisie, filmen, monteren, regisseren, presenteren, hosten, reporten, scenario schrijven, soundtracks componeren, piano spelen, acteren, zingen, rappen, human beatbox , creatief schrijven, column schrijven, poezie maken, schilderen, striptekenen,  foto’s bewerken, bezig zijn met digitale kunst, vormgeving, animatie …….