Jong spreekt Jong; het leven van jongeren in de Schilderswijk

NWS/2012-01/logohhs.png

Lectoraat Grootstedelijke Ontwikkeling van De Haagse Hogeschool overhandigt rapport aan wethouder Karsten Klein

 

Den Haag, 23 januari 2012 – Het lectoraat Grootstedelijke Ontwikkeling van De Haagse Hogeschool organiseert in samenwerking met Zebra Welzijn op woensdag 1 februari 2012 de conferentie ‘Jong spreekt Jong; het leven van jongeren in de Schilderswijk’. Tijdens de conferentie wordt het gelijknamige rapport gepresenteerd en aangeboden aan Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn en Sport van Den Haag.

 

Het rapport geeft een kwalitatieve verkenning van het leven van jongeren in de Haagse Schilderswijk. Tweeëndertig studenten van De Haagse Hogeschool hebben hiervoor ruim tweehonderd leeftijdgenoten in de Schilderswijk geïnterviewd. Uit de gesprekken met jongeren komen twee kanten naar voren. Het zijn jongeren die opgroeien, ambities hebben voor de toekomst en grenzen verkennen. Daar staat tegenover dat binnen de context van de Schilderswijk er de nodige knelpunten zijn.

 

"Als ik kijk naar de wijk, dan zie ik van alles. Iedereen komt uit een ander land en heeft een ander geloof. Dat vind ik wel gezellig en ik voel mij ook veilig hier. Buiten de Schilderswijk voel ik mij schuin aangekeken door de Nederlanders. Het is wel goed hier, maar niet de school. Sigaretten, spuug, blikjes, alles wordt hier op de grond gegooid. Door de vele dieven is je fiets ook zo weg" (Marokkaanse jongen, 15 jaar).

 

De conferentie is toegankelijk voor iedereen die (beroepsmatig) geïnteresseerd is in deze jongeren. Deelname aan de conferentie is gratis, maar aanmelden is verplicht.

 

Conferentie ‘Jong spreekt Jong; het leven van jongeren in de Schilderswijk’

Woensdag 1 februari 2012 van 13.00 tot 17.00 uur in Buurtcentrum Octopus aan de Delftselaan 12 te Den Haag.                                             


Meer informatie over het lectoraat en de conferentie vindt u op 
www.dehaagsehogeschool.nl/lectoraat-gso


Aanmelden kan via
m.schoenmaeckers@hhs.nl