‘Hammam Verhalen’ - vertellen en ervaren.

NWS/2012-01/hamam.png

Van 30 januari tot en met 26 februari 2012 vindt de voorstelling en workshop reeks  ‘Hammam Verhalen’ plaats  in vijf steden: Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Rotterdam en Eindhoven.

De hammam, (een oosters badhuis) is van oudsher de ontmoetingsplaats voor vrouwen. Tijdens het ritueel van wassen, schrobben en ontspannen, vertellen drie actrices verhalen die samengesteld zijn uit twintig interviews met vrouwen van diverse leeftijden en culturen. In de workshops die de dag erna plaatsvinden, kunnen de deelnemers, geïnspireerd op de voorstelling, hun eigen verhaal leren vormgeven. Wat betekent vrouw-zijn voor verschillende generaties en culturen? Hoe denken zij over hun lichaam, en wat is hun schoonheids beeld? De voorstellingen worden gespeeld door Dilan Yurdakul (20 jaar), Jihane El Fahidi (32 jaar) en Nancy Wiltink (50 jaar) onder leiding van regisseuze Renate Zentschnig en dramaturge Anouk de Bruijn. ‘Hammam Verhalen’ is een initiatief van de Stichting New European Cultural Collaborations, ook wel bekend als LiteSide, en regisseur Renate Zentschnig.

Hoe werkt dat, een voorstelling in een Hammam?

Dik of dun, jong of oud, er zit een verhaal in iedere vrouw. Met ‘Hammam Verhalen’ komen vrouwen van alle leeftijden en met totaal verschillende achtergronden bij elkaar om mooie en ontroerende verhalen te delen. De verhalen worden verteld tussen en tijdens de verschillende fasen van het hammamritueel, terwijl de toeschouwers zich wassen, schrobben, stomen en ontspannen. Als publiek krijg je de mogelijkheid om tijdens de voorstelling te reageren en mee te doen. ‘Hammam Verhalen’ is een mooie gelegenheid om vrouwen die niet bekend zijn met een hammam in aanraking te brengen met dit interessante onderdeel van de Oosterse cultuur. De volgende dag vindt een vertelworkshop plaats waar je kunt leren je eigen verhaal vorm te geven. Beide evenementen kunnen apart bezocht worden. ‘Hammam Verhalen’ voorstelling en workshops zijn alleen toegangelijk voor vrouwen.

Voorstelling en workshop informatie
Hammam Den Haag, Rubensstraat 39, 2526 PD: voorstelling 4 februari 19:00, workshop 5 februari 9:30 tot 12:30u, reserveren: reserveringen@hammam.nl, 070 - 384 1414

 

Op de thee
Gratis te bezoeken: Op de thee met de regisseuze en actrice van de voorstelling Hamam verhalen. Wanneer? 5 februari om 19.30u in de Hamam in Den Haag.