Mama weet alles

NWS/2012-02/logo.png

Op 6 maart a.s. is elke ouder van een puber van harte welkom in Het Centrum Jeugd en gezin Centrum van 20.00 tot 22.00 uur met het thema ‘hoe houden we het gezellig’ word je een avond aangeboden waar de dagelijkse praktijk van het leven met en opvoeden van pubers centraal staat. ‘Het wordt een vrolijke avond’, belooft spreekster Marina van der Wal. Niet voor niets is onze slogan: nog nooit was het opvoeden van pubers zó leuk!

Hoe doe je dat nou, dat opvoeden na de basisschool? Je denkt dat het wel klaar is, als je kind zo’n tien, elf jaar is, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn! Ga er maar aan staan; in een wereld die niet meer op de wereld van jou – toen je zelf een puber was -  lijkt met computers, internet en mobieltjes. Daarbij, kinderen lijken steeds mondiger te worden. Waar leg je grenzen en hoe hou je het een beetje gezellig in deze periode van ‘storm und drang’.

 

Tijdens de avond voor ouders gaat spreekster Marina van der Wal in op het thema communiceren met pubers’. Want hoe doe je dat nou, een gesprek voeren met je zoon of dochter waarbij je óók nog het idee hebt dat wat jij vertelt een beetje blijft hangen.

 

Marina van der Wal is directeur van stichting mamma weet alles, een netwerk voor ouders van pubers. Het netwerk is vooral gericht op het uitwisselen van ervaringen en kennis. ‘Ga er van uit dat ouders die bij ons zijn aangesloten geen grote problemen met hun pubers hebben. Ze zijn juist erg nieuwsgierig hoe het bij andere ouders gaat en willen graag hun eigen ervaringen delen. Wel weten we inmiddels dat het regelmatig praten met ander ouders heel veel voordelen heeft voor ouders; niet alleen voor henzelf maar ook voor de pubers!’

 

De avond is kosteloos toegankelijk en wordt gehouden in pand van Centrum Jeugd en gezin (CJG) centrum gevestigd aan Paviljoensgracht 1 in Den Haag. Vanaf 19.30 uur ben je welkom, het programma start om 20.00 uur. Opgave is niet verplicht, maar wel gewenst. Kijk op www.cjgdenhaag.nl of op www.mammaweetalles.nl . Je gaat dan naar netwerken voor ouders  |  agenda.