Choukoud en Van der Meijden winnaars Nationaal Crosscircuit

NWS/2012-02/hardloopgast

Khalid Choukoud (rechts) met zijn trainer Ismail Chamali.

 

Khalid Choukoud en Ruth van der Meijden hebben vandaag in de Bredase Mastboscross de eindoverwinning op de lange cross van het Nationaal Crosscircuit (NCC) veroverd. De winterse Mastboscross was de vierde en laatste wedstrijd van het NCC, dat dit seizoen opnieuw ingevoerd werd. De titels op de korte cross waren voor Tijs Groen en Raika Lenaarts.

Lange cross
Khalid Choukoud wint eindprijs, maar verliest in Breda verrassend van Tom Wiggers Onverstoorbaar werkte Khalid Choukoud tot nu toe aan een zegereeks die zijn weerga niet kende. Naast zijn reeds veel gememoreerde vijf NK-titels in 2011 (2 keer NK Cross, NK 10.000m weg én baan en NK Halve Marathon) heeft Choukoud ook in de andere (dan de NK) wedstrijden van het Nationaal Crosscircuit gedomineerd. Crossen is zijn favoriete discipline. Zeker van de eindoverwinning in het circuit werd de 25-jarige atleet van Haag Atletiek in de Mastboscross over 10.380 meter vandaag verrast door Tom Wiggers (Haarlem). In het klassement eindigden Niels Verwer en Erik Negerman op plaatsen twee en drie van het Nationaal Crosscircuit-podium.


Alleskunner Ruth van der Meijden soeverein naar eindoverwinning
Haar belangrijkste doel dit jaar is de WK Duatlon komende (nazomer). Een perfecte aanloop daarheen was het afgelopen crossseizoen voor haar: Ruth van der Meijden (27, Astrix Eindhoven) werd eerder tweede in Tilburg, Soest en Kerkrade, vandaag in Breda moest zij in de race over 7330 meter alleen de Belgische specialisten Barbara Maveau en Veerle Dejaeghere voor zich dulden. Ze was wel de beste Nederlandse en won daarmee eenvoudig de eindprijs op de lange cross. Tweede en derde in de eindrangschikking werden Sabine van de Reijt en Helen Hofstede.

 

Bron: http://www.dehardloopkrant.com/