Zaterdag 17 maart a.s. Rommelmarkt Comeniusschool

NWS/2012-03/cimg3433

Na 89 jaar verhuist de Comeniusschool vanuit het monumentale gebouw aan de Kempstraat 126 naar een nieuw gebouw aan de Colenso-straat 6. Vanaf 1923 verzorgde de Comeniusschool in dit gebouw ULO en lager-/basisonderwijs. Het gebouw aan de Kempstraat, dat werd ontworpen door architect K.M. Kuijk, krijgt een nieuwe bestemming.

Op 17 maart a.s. neemt de Comeniusschool afscheid van hun oude gebouw met een rommelmarkt in de gymzaal (van 10.00 – 15.00 uur). Hier zullen ook oude school-spullen verkocht worden. Met de opbrengst hiervan hopen de enthousiaste leerkrachten van groep 8 voor een uitdagend schoolkamp te kunnen zorgen.

De Comeniusschool is een brede buurtschool, met een verlengde schooldag, die zich doelgericht inzet voor de ontwikkeling van leerlingen en ouders in Transvaal.
Op zaterdag 17 maart kunnen ook oudleerlingen afscheid nemen van het karakteres-tieke gebouw, dat in 1923 werd opgeleverd. Iedereen is van harte welkom.

De nieuwe CBS Comenius, onder leiding van Michael Krul, (zelf oudleerling van deze basisschool) wordt op vrijdag 11 mei a.s. feestelijk geopend.

De leerlingen van de school zullen hier samen met de naastgelegen praktijkschool De Einder gebruik kun-nen maken van de sporthal en sporttuin.