Onderwijsfestival voor ouders

NWS/2012-03/88e8bf1669eb4d29b532f140ece4dccb afbeelding introtekst hofvo 20120313092035

Doe mee met de workshops over bijvoorbeeld dyslexie, het 10-minuten-gesprek, huiswerk maken en schoolkeuze, tijdens het Haags onderwijsfestival. Het festival is op zaterdag 17 maart 2012 in het atrium van het Haagse stadhuis.

Alle 45.000 ouders van kinderen op de basisschool in Den Haag hebben een uitnodiging gekregen voor het eerste Onderwijs Festival voor ouders.
 

Ouders hebben vaak veel vragen over de gang van zaken op school, over wat de Cito-toets precies is, hoe het 10 minutengesprek het beste gevoerd kan worden, welke scholen er allemaal zijn en over meedoen op school. 
 

'Als we van ouders vragen om betrokken te zijn bij school, is het belangrijk ze ook inzicht te geven in hoe het op school gaat. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen van ouders die meer weten over het onderwijs aan hun kind, beter presteren.', aldus wethouder van Onderwijs Ingrid van Engelshoven.
 

Workshops: meld u aan

Daarom zijn er workshops door experts van het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding over zo'n belangrijk gesprek met een juf of meester op school, schoolkeuze en bijvoorbeeld dyslexie.
 

Maar er zijn ook lezingen door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont over het opsporen van leerproblemen of een mediawijze opvoeding (hoe kunnen kinderen het beste omgaan met dmeida als internet en televisie). Verder praat publiciste Aleid Truijensover onderwerpen als het omgaan met leerkrachten en zelf meedoen op school.
 

Meer informatie vindt u op de website van het Haags Onderwijsfestival voor Ouders. Via deze website kunt u zich ook inschrijven voor verschillende workshops tijdens het festival. Tijdens is er voor kinderen ook van alles te doen. Ali B. en leden van de cast van Spangas treden op.