Made in Turkey (folklore en urban ontmoeten elkaar in grootse dansshow)

NWS/2012-03/bulusma021

Op 7, 8 en 9 april laten in Utrecht, Den Haag en Amersfoort maar liefst 60 gedreven dansers folklore en urban tot één geheel versmelten. De dansers, videobeelden van Istanbul, stad van contrasten en spoken word artist Umit-C nemen het publiek mee in een wereld waar traditie en moderniteit hand in hand gaan.

Wie ben je en wie wil je zijn? Identiteit speelt een hoofdrol in dit wervelende cross-over spektakel waarbij urban performers en volksdansers elkaar ontmoeten en inspireren. Onder leiding van choreograaf Niels van der Steen werken de dansers samen met gastdansers en gastdocenten uit Istanbul zoals Serdar Sezer (Fire of Anatolia) en Duygu Etikan (urban dans en cineast). Onder de dansers bevinden zich de Amersfoortse dansgroep Mozaik en de Haagse dansgroep Hayde die in 2010 al samen dansten tijdens de volksdanssshow Buluşma, onder leiding van choreograaf Ahmet Demirbağ.

 

De stedelijke premières vinden plaats in het Vorstelijk Complex in Utrecht, het Culturalis Theater in Den Haag en Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Meer informatie over Made in Turkey is te vinden op www.culturalis.nl/madeinturkey.

 

Data & kaartverkoop

De kaarten zijn te reserveren en af te halen bij de drie theaters. Kijk voor openingstijden van de kassa’s op de bijbehorende sites. Kaarten bedragen € 12,00.

 

Voorstelling 7 april

Locatie: Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Tijd: 20.00 uur

Reserveren: www.vorstelijkcomplex.nl of via 06 – 54774441

 

Voorstellingen 8 april

Locatie: Culturalis Theater, Hobbemastraat 120, 2526 JS Den Haag

Tijd: 15.00 uur (voorstelling 1) en 20.00 uur (voorstelling 2)

Reserveren: kassa@culturalistheater.nl of via 070 – 445 28 08

 

Voorstelling 9 april

Locatie: De Lieve Vrouw,Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Tijd: 16.00 uur

Reserveren: www.lievevrouw.nl of via 033 - 422 65 55

 

Made in Turkey is een samenwerking tussen ZIMIHC huis voor amateurkunst en Culturalis en wordt georganiseerd ter ere van 400 jaar Nederland-Turkije handelsrelaties. Deze productie is tot stand gekomen met de persoonlijke bijdragen van Ahmet Demirbağ en Baykal Dogan en valt voor Culturalis binnen het project Kriss Kross. Made in Turkey wordt financieel ondersteund door de Gemeente Amersfoort, Den Haag en Utrecht, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, SICA en het VSB Fonds.

 

ZIMIHC huis voor amateurkunst is dé organisatie voor amateurkunst in de provincie Utrecht. ZIMIHC beheert theaterzalen en repetitieruimtes en biedt ondersteuning aan amateurkunstenaars.

 

Culturalis zet zich, in opdracht van gemeente Den Haag, in om de cultuurparticipatie van de Hagenaars te vergroten.  Op verschillende manieren steunt zij de Haagse amateurverenigingen en -gezelschappen zodat zij zich kunnen ontwikkelen en presenteren en maakt op deze wijze de culturele rijkdom van de stad zichtbaar.