Kinderzwerfboekenmarkt tijdens Koninginnefeest in Transvaal

NWS/2012-04/1285708856 sticker kinderzwerfboek

Grote Koninklijke Kinderzwerfboekenmarkt. Op het feestterrein van het Koninginnefeest van de befaamde Haagse Hopjes Transvaal. Om ook hier de kinderen kennis te laten maken met het speelse avontuurlijke Kinderzwerfboek Project.

Koninginnemarkt Transvaal
De Koninginnemarkt is uiteraard op Koninginnedag (30-04-2012) in Wijkpark Transvaal op de Wolmaransstraat 10 in Den Haag. De alom bekende Haagse Hopjes Transvaal zorgt hier voor een zeer actief, drukbezocht buitenfeest. Van 13.30 uur tot 17.00 uur. Voor iedereen vrij toegankelijk.

De Kinderzwerfboekenmarkt
Op het feestterrein staat een kinderzwerfboekenstand met zo’n 900 prachtige kinderzwerfboeken. Leesboeken, stripboeken, algemeen informatieve boeken. Voor ontspanning en veel meer. Over ieder denkbaar thema, van sport tot kunst en van dinosaurussen tot computers.
Alle scholen, BSO’s en Hopjes leden in Transvaal hebben kleurplaten ontvangen. Wanneer de kinderen deze inkleuren en inleveren tijdens de markt mogen ze een ‘eigen’ zwerfboek uitzoeken.

Het zwerfboek?
* Kinderzwerfboeken is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit fonds zamelt geld in voor kinderen in Nederland die geen geld hebben voor leuke dingen. In Den Haag is Anne actief als ambassadeur van het Kinderzwerfboek Project.
* Kinderzwerfboeken zijn voor kinderen van globaal 6 tot 16 jaar. Een kinderzwerfboek is herkenbaar aan de zwerfsticker op het kaft en de zwerfcode binnenin het boek. De boeken staan geregistreerd op de eigen website ( www.kinderzwerfboek.nl ). En dan : een kind vindt zomaar ergens het zwerf-boek, neemt het mee naar huis, bekijkt het, en geeft het later weer door aan een volgend kind.
*  Sinds Prinses Laurentien op 5/2010 in Den Haag het startschot gaf voor dit project werken diverse organisaties mee om dit project op ‘de kaart’ te zetten. ABN Amro tijdens de Kinderboekenweek 2011, Fonds 1818 op 30-04-‘12, De vacantiepas zomer 2012. Veel scholen maken er -als school- een project van. Ook schrijvers en illustratoren. De totaal-teller voor geregistreerde Kinderzwerfboeken in Nederland staat bij de 15.000 op dit moment. In Den Haag zwerven er –geschat- 3.000 rond.

Doelstelling
Wij willen alle kinderen in Nederland kennis laten maken met Het Kinderzwerfboek Project. En zeker de kinderen die in onze PrKrachtwijken wonen. Zodat ze kunnen proeven hoe leuk, spannend, interessant (en leerzaam) lezen is. Niet ieder kind groeit immers op in een omgeving waar lezen & boeken ‘gewoon’ zijn. Wij zetten ons in om boek en kind, verhaal en kind, bij elkaar te brengen. Op avontuurlijke, speelse en lichtvoetige wijze. Goedkoop bovendien.

De Kinderzwerfboekenmarkt is mede mogelijkgemaakt door Fonds 1818, Haagse Hopjes Transvaal, Schroeder Kringlopen, AJ Sports, Juliette de Wit, Het Kinderzwerfboek.