Jongeren uit de Schilderswijk aan het werk via Stichting Nelis

NWS/2014-10/img20141016wa0000

Jongeren uit de Schilderswijk die opzoek zijn naar een baan, konden op woensdag 15 oktober een informatiebijeenkomst bijwonen van Stichting Nelis in het MOC. Nelis in de wijk is het nieuwste werkgelegenheidsproject voor jongeren van Stichting Nelis.  

Nelis in de wijk is een werkgelegenheidsproject gericht op de glazenwasserij en de schoonmaakbranche. Stichting Nelis is opgericht om jongeren die kort of langdurig werkloos zijn of anderszins op een te grote afstand van de arbeidsmarkt staan, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken.

 

Workshops

De jongeren kregen in het MOC onder meer workshops stofzuigen, glazenwassen, en schoonmaken. Zo werd bij de workshop schoonmaken verteld, dat er bij het reinigen van gladde oppervlakken gebruik wordt gemaakt van een microvezel schoonmaakdoek. Je hebt daarbij enkel water nodig en na gebruik wordt de schoonmaakdoek in de wasmachine weer schoon. Ook is je lichaamshouding erg belangrijk. ‘Je moet bewust met je lichaam omgaan en dat niet teveel belasten, want je wilt niet elke dag moe thuiskomen.’, aldus een vrijwilliger van Stichting Nelis.    

 

Basisopleiding

Deelnemende jongeren aan Nelis in de wijk beginnen aan een opleiding- en studietraject van drie tot zes maanden en krijgen nadien nog zes maanden intensieve nazorg aangeboden. Het traject start met de SVS Basisopleiding Microvezel, daarna volgt een RAS examen. Ze krijgen een training en een examen om het veiligheidscertificaat VCA te behalen, een career skills training, een workshop: ‘Heb je een tof idee, doe er dan wat mee!’ en schoonmaakopdrachten in de wijk.

 

Cl!ck

Ook was Cl!ck jongeren aanwezig bij de informatiebijeenkomst. Cl!ck gaat door middel van workshops en activiteiten samen met jongeren opzoek naar waar zij goed in zijn en waar hun talenten liggen. Op die manier kunnen zij de jongeren helpen bij het vinden van een eventuele (vrijwilligers)baan of opleiding.