Zonnige opening eerste deel nieuwe Haagse Markt

NWS/2014-10/haagse markt

Op een prachtig zonnig moment en omringd door diverse marktondernemers en veel winkelend publiek, heeft wethouder Boudewijn Revis woensdag 15 oktober het eerste deel van de vernieuwde Haagse markt officieel geopend. Op uitnodiging van de Coöperatie van de Verenigde Haagse Markten beleefden buurt, bezoekers en natuurlijk marktondernemers zelf, deze dag samen de eerste mijlpaal.

Vóór het openingsmoment maakte wethouder Revis de marktondernemers van het net opgeleverde deel grote complimenten over hoe dit stuk van de markt er nu al uitziet. Ook gaf de wethouder aan dat de samenwerking tussen gemeente, marktkooplieden en buurt noodzakelijk is geweest voor het realiseren van de vernieuwing. Hij stelde vast dat er al veel bereikt is door die samenwerking, maar ook dat er nog veel moet gebeuren voordat in oktober 2015 de gehele Haagse markt vernieuwd zal zijn.

 

Feestelijk openingsmoment
Met het optrekken van het rolluik van één van de nieuwe marktkraamunits voltrok wethouder Revis de daadwerkelijke opening. In de feestelijk versierde unit stonden hapjes en drankjes klaar, die door leerlingen van praktijkschool De Einder gemaakt waren en uitgeserveerd werden. Ook was er soep te krijgen: de Voedselbank was aanwezig om de aanwezigen en voorbijgangers hiermee te verrassen.

 

Na de openingsceremonie maakte de wethouder een rondje door het stukje nieuwe markt en liep hij ook nog even langs de, nu zo volle, Herman Costerstraat, waar enkele weken geleden de ondernemers uit fase 2 naartoe verhuisd zijn. Zij zullen daar staan tot de tweede fase van de verbouwing klaar is. Tijdens de verbouwing blijft de markt gewoon open: de verkoop gaat gewoon door. Wel zal het misschien voor het winkelend publiek even zoeken zijn om de marktkooplui op hun nieuwe plek te vinden; alle kans voor de bezoekers om weer andere kramen te ontdekken.

 

Beeld van de nieuwe markt
Als de markt eind 2015 helemaal klaar is, zijn alle losse kramen verdwenen en kunnen de marktkooplui hun waar aanbieden vanuit de nieuwe, vaste units.  Ook komt er een nieuw marktkantoor, met EHBO-post en toiletten, en een horecavoorziening met terras op de begane grond. Uiteraard is en blijft de Haagse Markt – of het nu de oude-, tijdelijke- of nieuwe markt is – altijd gratis toegankelijk en is het er voordelig en gezellig winkelen.

 

Een impressie van hoe de markt er het volgend jaar uit komt te zien, is te bekijken in het informatiecentrum op de markt. Daar is ook alle overige informatie te krijgen. Het informatiecentrum is elke marktdag geopend.