Uitgebreid en gratis programma op het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival

NWS/2014-11/ooievaarspasfeest nieuw.png

De Ooievaarspas viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De 12e editie van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival op zaterdag 29 november is daarom extra feestelijk! Het Ooievaarsfestival pakt groots uit met gratis optredens en workshops op het gebied van kunst en cultuur voor alle leeftijden en voor het hele gezin! Op de website www.ooievaarsfestival.nl is het volledige aanbod van de podiumprogrammering en de workshops te vinden.

Het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival start om 12.15 uur met een vrolijk optreden van Circuswerkplaats Circaso. Om 12.45 uur opent wethouder Rabin Baldewsingh het festival officieel. Daarna verzorgt Laurrhie Brouns, de publiekslieveling van The Voice of Holland 2012, een spetterende openingsact en gaat het hoofdprogramma van start. Het uitgebreide podiumprogramma heeft verrassende optredens van onder meer Residance Dorany, MusicMyStyle en The Dance Movement. Gezellig ouderwets meezingen kan tijdens de Sing-along met Wieteke van Dort als Tante Lien.

Iedereen, van jong tot oud, kan gratis meedoen aan leuke workshops! Zo zijn er speciale workshops voor kinderen vanaf 3 jaar en workshops specifiek voor senioren. De keuze is groot: zang, dans, muziek, tekenen, dichten, schilderen, en nog veel meer! Maak bijvoorbeeld een persoonlijke corsage, loom bandje, een prachtig kerststukje of een origineel telefoonhoesje.

Alles wat er gemaakt wordt, mag natuurlijk mee naar huis worden genomen… dat komt goed uit met de naderende feestdagen! Kinderen kunnen spelenderwijs ontdekken en leren in de Kinderwerkplaats en er is een kleurtafel voor de allerkleinsten. Inschrijven voor de gratis workshops kan bij de workshopbalie op het festival.

Iedereen die deelneemt aan een workshop via de inschrijfbalie ontvangt een gratis lot voor de populaire tombola en maakt daarmee een kans op één van de leuke kunst en cultuurprijzen. Ook de informatiemarkt biedt mooie aanbiedingen waarvan ook na het festival met korting geprofiteerd kan worden met de Ooievaarspas. Tussen alle activiteiten door is het genieten van een betaalbaar hapje en/of drankje op het binnenterras van Resto vanHarte. Ook de Openbare Bibliotheek aan het Spui heeft een speciale programmering voor het Ooievaarsfestival.

Kortom: een bruisende en extra feestelijke editie van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival met een uitgebreid programma. Het festival is voor iedereen, maar speciaal voor Ooievaarspashouders uit Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Voor groepen senioren rijden er enkele gratis bussen vanaf diverse locaties, waaronder Resto VanHarte locaties.