Johan de Witt brengt vmbo terug in de Schilderswijk

NWS/2014-11/jdws hooftskade gebouw 800px web

Op donderdag 27 november a.s. heropent Johan de Witt Scholengroep haar locatie aan de Hooftskade. De school is het afgelopen jaar gerenoveerd en volledig opnieuw ingericht. Na jarenlang onderdak te hebben geboden aan de internationale schakelklassen (ISK) van het Johan de Witt, kunnen leerlingen van binnen en buiten de wijk hier nu de vmbo-opleidingen basis, kader en gemengde leerweg volgen.

De gerenoveerde school sluit aan bij de kwaliteit die het Johan de Witt wil bieden aan leerlingen en medewerkers. De Inspectie van het Onderwijs heeft onlangs aan alle opleidingen van het Johan de Witt een z.g. ‘Basisarrangement’ toegekend. Dit houdt in dat het Johan de Witt voldoet aan alle eisen die aan modern en gedegen onderwijs worden gesteld.


“In de Schilderswijk in Den Haag zijn veel gemotiveerde en getalenteerde jongeren die willen bouwen aan een kansrijke toekomst. Kwalitatief onderwijs van hoog niveau is daartoe de sleutel. In al onze vmbo-opleidingen, dus ook straks aan de Hooftskade, ligt de nadruk op de kernvakken Nederlands, rekenen en wiskunde. Wij zetten ons er maximaal voor in dat iedere leerling de opleiding verlaat met een startkwalificatie. Op deze supermooie locatie bieden we in de wijk een plek waar een vmbo-leerling veilig en goed onderwijs kan volgen,” aldus Hans Huizer, algemeen directeur Johan de Witt Scholengroep.


Johan de Witt Scholengroep biedt voortgezet onderwijs op drie locaties in het centrum van Den Haag en één in Laakkwartier. Het aanbod omvat vwo (bovenbouw), havo, mavo, vmbo (basis, kader en gemengde leerweg), praktijkonderwijs en ISK. In januari 2015 zijn alle locaties te bezoeken tijdens de open dagen (24 en 31 januari, 11:00 tot 15:30 uur).