Actie stadsboerderijen voor Dierenvoedselbank

NWS/2014-11/boerderij

Van 2 tot 21 december 2014 organiseren de Haagse stadsboerderijen een inzamelactie voor de Dierenvoedselbank Haaglanden. In deze weken worden bezoekers van de stadsboerderijen gevraagd om diervoeding, dierverzorgingsmaterialen of speeltjes in te leveren op 1 van de 10 locaties.

Naast de inzamelingsactie heeft iedere boerderij in die periode een speciale activiteit waarbij samen met kinderen iets lekkers voor de dieren wordt gemaakt.

U vindt de activiteiten per boerderij in de Natuur- en milieukalender.

Dierenvoedselbank
De Dierenvoedselbank Haaglanden geeft diervoedingspakketten aan mensen die dit zelf niet meer kunnen betalen. Iedereen die al een voedselbanknummer heeft (van de normale Voedselbank) komt in aanmerking voor zo'n pakket.

Samen met vrijwilligers probeert de Dierenvoedselbank zo veel mogelijk dierenvoeding en dierenbenodigdheden te verzamelen. Het streven van de Dierenvoedselbank is om iedere week voor elk dier dat ingeschreven staat een diervoedingspakket klaar te hebben staan. Soms met wat extra's er in zoals een speeltje, snoepje of een kluifje. Ook de dierenasielen zijn blij met de Dierenvoedselbank. Door deze hulp kunnen meer baasjes hun gezelschapsdieren zelf thuis blijven houden en dat scheelt weer een hoop dieren in het asiel.

Bron: www.denhaag.nl