Schilderswijksociëteit viert 1 jarig bestaan

NWS/2014-12/1

De Schilderwijksociëteit viert zijn 1 jarig bestaan met een ontmoeting tussen oud en nieuw.

De Schilderswijksociëteit  viert haar eerste verjaardag met een ontmoeting met oud-wethouder Duivesteijn. De ontmoeting staat in het teken van een gezamenlijk streven om de Schilderswijk sterker, krachtiger en nog leefbaarder te maken dan die nu al is.


De Schilderswijksociëteit bleek in het eerste jaar al een schot in de roos. “Juist als de commotie hoog is in onze wijk is het nodig om hier gezamenlijk koel en rustig op te reageren” aldus Karima Sahla, één van de initiatiefneemsters van de sociëteit. “Als er commotie is dan is die ook heftig, dit komt omdat alles wat er hier in de wijk gebeurt met een vergrootglas en veel persaandacht wordt bekeken”.


De vraag is groot, ook van politici en pers om aanwezig te mogen zijn binnen de sociëteit. “Helaas kunnen we geen gehoor geven aan deze vraag want het sparren en intern overleggen zonder dat de politiek en/of de buitenwereld daar direct een mening over heeft blijft bij ons voorop staan,” aldus Famile Arslan, in het dagelijks leven advocaat en mede oprichtster van de sociëteit. “De politiek en de ambtenaren weten ons te vinden als het nodig is en dat is belangrijk in goede, maar ook in slechte tijden.”


De derde initiatiefneemster Alette Vonk: “Je zou kunnen zeggen dat het idee begon aan de keukentafel en nu is het een bijzondere broedplaats geworden, waar we als sparringpartners overleg voeren, informatie uitwisselen, gebruik maken van elkaars netwerken en elkaar aanvullen.”


Onze verjaardagswens is dat de pers en de politiek nog eens goed terugkijken naar het afgelopen jaar en met de juiste zelfreflectie ook inzien dat de wijk heel veel positieve elementen bevat die juist in de komende jaren van groot belang kunnen zijn in onze samenleving. Wij werken toe naar een wijk waar we niet alleen samen in wonen maar ook samenleven. Wij leren van de geschiedenis en werken aan onze toekomst voor ons en voor onze kinderen. Daarom vinden wij het leuk dat juist Adri Duivesteijn, die vorige week de stadspenning van de gemeente Den Haag gekregen heeft, nu op onze verjaardag ’zijn’ Schilderswijk en zijn verhaal bij ons komt doen.