Twinshots Statenkwartier en Duinoord naast Schilderswijk en Transvaal op Den Haag Direct

NWS/2015-01/rfeferfefr

De komende maanden is er dagelijks een TwinShot te zien op DenHaagDirect.nl.  Een TwinShot is een zelfverzonnen naam, die staat voor een set van twee foto’s die bij elkaar horen. Deze twee foto’s zijn gemaakt op twee verschillende plekken, de ene door Jacintha van Beveren en de andere door Dorine Kleinloog. Na elke fototocht zetten Dorine en Jacintha hun foto’s voor elkaar op Dropbox. De sessie daarop proberen zij met de foto’s van de ander in het hoofd of op de smartphone, nieuwe Twins te scoren.

In Den Haag gebleven
Jacintha en Dorine zijn niet alleen fanatieke fotografen, maar Jacintha is socioloog en Dorine psycholoog. Zij zijn daardoor geïnteresseerd in mensen en in de manier waarop zij met elkaar omgaan en hun omgeving vormgeven. Eerder maakten zij Twinshots van de steden New York en Den Haag (2013) en van de vissersplaatsen Scheveningen en Isla Cristina in Spanje (2014).


Voor de huidige serie TwinShots maakten zij geen verre reizen, maar bleven zij gewoon in Den Haag. Dorine bezocht de Schilderswijk en Transvaal terwijl Jacintha zich vermaakte in het Statenkwartier en in Duinoord.


Focus op overeenkomsten

De Schilderswijk en Transvaal komen vaak slecht in het nieuws. Jacintha en Dorine willen met deze nieuwe serie TwinShots op een positieve manier en met een glimlach de verschillen en overeenkomsten tussen de wijken laten zien. Per definitie zoomen TwinShots in op de gelijkenissen. Bij een mooie deur of een grappig briefje in de ene wijk, wordt een mooie deur of een grappig briefje in de andere wijk gezocht.


Ook opvallende verschillen
TwinShots laten het leven van alle dag zien. In beide wijken doen mensen inkopen, genieten ze in parken, vragen ze advies, vinden ze nieuwe markten, ergeren ze zich aan hun buren of zoeken ze juist contact in de wijk.
Voor Jacintha en Dorine betekent het maken van TwinShots dat zij met de ogen van de ander door de wijken lopen om een passende Twin te scoren. Meestal lukt dat, maar soms ook niet. Natuurlijk daagt de een de ander ook uit, waardoor de speurtochten nog interessanter worden.
Zo zijn er weinig of geen bakfietsen in de Schilderswijk, terwijl je er in het Statenkwartier over struikelt. Andersom vond Jacintha maar één echte herenkapper in het Statenkwartier terwijl Dorine er alleen op de Paul Krügerlaan al een stuk of zes zag.

Dat soort opvallende verschillen, maar ook de vele contacten die zij hadden met mensen onderweg, zullen in de teksten onder de TwinShots regelmatig aan de orde komen. Neem dus de tram en ga de komende maanden met Jacintha en Dorine mee op reis in Den Haag en geniet met hen mee van die vier mooie en boeiende Haagse wijken.
 
Bekijk hier de eerste foto's van de serie.