Wijkcentrum De Burcht officieel geopend door wethouder Revis

NWS/2015-02/opening de burcht46

Op vrijdag 13 februari is Wijkcentrum De Burcht in het bijzijn van samenwerkingspartners, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers officieel geopend door wethouder Revis. Het Wijkcentrum heeft vanaf 1 januari jl. vanuit de Gemeente Den Haag diverse taken toegewezen gekregen. Om die nieuwe taken uit te kunnen voeren en de nieuwe rol als spil in de wijk te kunnen vervullen, heeft het Wijkcentrum De Burcht een metamorfose ondergaan.

Zo is in het centrum een Servicepunt van de Gemeente Den Haag gevestigd. Iedereen kan hier terecht voor ondersteuning bij vragen over werk, zorg en welzijn en wordt hulp geboden bij het vinden van de juiste informatie op de website van de gemeente (wwww.denhaag.nl). Ook is het Wijkcentrum de plek voor het zoeken naar vrijwilligerswerk, ondersteunende activiteiten en waar je met je ideeën voor de buurt terecht kunt of naartoe kunt gaan als je het gewoon even niet meer weet.


De cliëntondersteuners en stagiaires zetten bewoners in hun eigen kracht en ondersteunen hen op weg naar zelfredzaamheid, participatie en zorgvoorzieningen.

 

Alle bewoners van de Schilderswijk, van jong tot oud, zijn welkom in het vernieuwde Wijkcentrum.