Rondleiding lijsttrekkers Provinciale Staten door Schilderswijk

NWS/2015-02/lijstrekkersinschilderswijk590x260

Politici van de Zuid-Hollandse partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart hebben vrijdag een rondleiding gekregen door de Schilderswijk.

De organisatie City Mondial verzorgde de fietstocht door de wijk. Onlangs deden ze dat ook voor 150 rechters van de Haagse rechtbank. De tocht ging onder meer langs een christelijke basisschool, een buurtvader die vertelde over projecten voor kinderen en de van oorsprong Joodse Van Ostadewoningen midden in de wijk.


Een van de deelnemers was Lies van Aelst van de SP. “We hebben denk ik allemaal wel een beeld van de wijk na de media-aandacht van afgelopen zomer, daarom vond ik het ook zo goed om de wijk in te gaan en met mensen te praten. Omdat we de wijk op de fiets zijn gaan verkennen, hebben we veel meer gezien dan je misschien normaal zou zien. Het beeld dat ik hierbij kreeg, was heel anders dan het beeld uit de media. Al met al wat het een heel nuttig en verhelderend bezoek dat ons de andere kant van deze Haagse wijk heeft laten zien, de kant van saamhorigheid en positiviteit naar de toekomst!”


Bron: Den Haag FM