Wijkafspraken in the spotlight: ‘Wij hebben respect voor elkaar’

NWS/2015-06/respect

Een belangrijke afspraak die bijdraagt aan een gevoel van veiligheid in onze wijk. Deze week is de Ramadan begonnen en ook in deze tijd is het belangrijk om respect te hebben voor elkaar en andermans culturele en religieuze achtergrond. In gesprek gaan met elkaar zonder vooroordeel kan hier goed bij helpen, probeer het eens met uw buurman of buurvrouw.

Chaima en Ebrar, groep 8, Basisschool Van Ostade

Wij hebben de regel ‘Wij hebben respect voor elkaar’ bedacht omdat  het een hele belangrijke regel is. Als wij zelf gerespecteerd willen worden moeten wij ook respect tonen naar andere mensen toe. We noemen een paar voorbeelden. Je hebt respect voor oudere mensen, voor je leerkracht en je ouders. Maar je moet niet vergeten dat kleinere kinderen ook respect horen te krijgen. We hopen dat jullie hier iets aan hebben gehad en respect tonen voor andere mensen.

 

Hanneke Douwes, wijkagent bureau Hoefkade

Respect voor elkaar: tijdens de politieopleiding is dit een belangrijk onderwerp waar veel gesprekken over gehouden worden. De stelregel is: ‘behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden’. Dit is een breed begrip want wat de één normaal vindt, vindt de ander asociaal.  De oplossing is veel en goede communicatie en gesprekken waarbij je uitlegt wat jouw mening is en waarom. Toch zal je niet altijd op één lijn komen met een ander en dat zal je moeten accepteren. Dat is dan ook weer een onderdeel van respect tonen.