Diner in overvolle Houtzagerij toont eensgezindheid Schilderswijk

NWS/2015-07/20150714 212809

Gisterenavond heeft in De Houtzagerij aan de Hobbemastraat onder grote belangstelling het Schilderswijk Diner plaatsgevonden. De organisatie was in handen van bewoners en organisaties uit de wijk die, vanwege de recente ongeregeldheden, een positief signaal wilden afgeven door hun eensgezindheid te tonen. Wijkbewoners, -organisaties en andere betrokkenen gingen met elkaar in gesprek en genoten van een heerlijke maaltijd, maar ook was er ruim aandacht voor de buurtsurveillanten die samen met de wijkagenten twee weken geleden de rust in de wijk terugbrachten. Zij werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun belangeloze inzet.

Paul van Musscher
Tijdens de bijeenkomst werd onder andere gesproken door de Haagse politiechef Paul van Musscher. Ook hij prees de vrijwilligers die zich de afgelopen periode vol overgave hebben ingezet met en voor de wijk.


Vervolg

Deze eerste editie van het Schilderswijk Diner was een groot succes. De organisatie heeft zoveel positieve reacties ontvangen, dat een vervolg van dit wijk brede initiatief wat hen betreft zeker niet uitgesloten is. Op die manier hebben de recente ongeregeldheden toch tot iets moois geleid.


Speciale dank gaat uit naar Fonds 1818 voor hun snelle, betrokken bijdrage aan deze bijeenkomst.