WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum zoekt informele zorg cliënten

NWS/2015-08/ascsdcsd

Het WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum is voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud.

Wat doen wij?

Wij mogen geen concurrentie zijn voor de thuiszorg, en doen dus aanvullend wat de thuiszorg niet doet. Onze stagiaires mogen helpen in het huishouden, maar dit mag niet centraal staan. Ze mogen ook met cliënten meegaan naar de dokter of boodschappen doen, gesprekken voeren en een spelletje doen. Ook als het om vereenzaming gaat. Kortom, allerlei dingen die het leven makkelijker en prettiger maken.  

Wie zoeken wij?
Het WijkLeerbedrijf is op zoek naar nieuwe cliënten in de wijk, die geen thuiszorg van de gemeente ontvangen, maar wel ondersteuning nodig hebben. 


In het WijkLeerbedrijf volgen volwassen Hagenaars sinds september vorig jaar en februari van dit jaar de mbo 1 opleiding Zorghulp bij ROC Mondriaan. De meeste mensen hebben een WWB-uitkering. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de deelnemers volgen op deze manier een opleiding met een aantrekkelijke stageplaats mét aan het eind uitzicht op een baan. 


Kent u een wijkbewoner in Den Haag Centrum, Transvaal en Segbroek die wat hulp kan gebruiken? Neem contact op met de Coördinator Anneke Egger via de mail: denhaagcentrum@wijkleerbedrijf.nl of bel naar: 06-41174586.