Schilderswijk Festival 2015 is culturele oase

NWS/2015-08/affiche sf 2015  thijs

Zondag 13 september is iedereen van 12:00 tot 18:30 uur weer van harte welkom tijdens de 4e editie van het Schilderswijk Festival. Dit jaar worden de feestelijkheden georganiseerd op- en rondom het Jacob van Campenplein. Het thema dit jaar is ‘Schilderswijk een culturele oase’. Toegang is gratis.

De bezoeker van het festival wordt dit jaar meegenomen op een kennismakingstour langs diverse tenten, kraampjes en podia waar hij of zij op allerlei manieren in aanraking komt met de vele culturen die de wijk rijk is.


Tenten
Nieuw dit jaar zijn vier tenten waarin allerlei activiteiten plaatsvinden. Stap binnen in de Dichterstent, Kunsttent, Danstent of Creatieve tent en laat je verrassen. De organisatie wil alvast wel een klein tipje van de sluier oplichten: Dichters uit onder meer Nederland, Turkije, Marokko, Irak, Pakistan en de Antillen lezen uit eigen werk in hun eigen 'Dichterstent' en schrijven samen met kinderen gedichten. Daarnaast is er een Dichtersmarathon waarbij in zoveel mogelijke talen het beroemde gedicht 'Denkend aan Holland' van Hendrik Marsman wordt voorgedragen.


Workshops
Ook worden er verschillende workshops georganiseerd. Leer bijvoorbeeld hoe je een goede rap kunt maken, een mooie hennatatoeage zet of verbeter je skills op de dansvloer door deel te nemen aan de verschillende dansworkshops. In de Kunsttent ga je aan de slag met marmertechnieken van de Turkse Erbru en kalligrafeer je in het Arabisch en Chinees. Samen met de mensen van Art-S-Cool maak je je eigen dier voor in de Haagse Dierentuin.


Voorproefje op Haags UIT festival
Tijdens het Haags Uit festival op zondag 6 september kan je alvast genieten van een voorproefje. Daar zijn de mensen van Go Hard namelijk ook aanwezig om u de fijne kneepjes van het rappen bij te brengen.

Meer informatie
Kijk de komende weken regelmatig op www.schilderswijk.nl voor het laatste nieuws. Ook op de Facebookpagina Schilderswijk Festival kan je terecht. Daar vind je foto’s , leuke filmpjes en zijn de voorbereidingen te volgen.

 


Het Jacob van Campenplein.


Klik op onderstaande link om de flyer te bekijken.

Bestand downloaden [pdf - 2973kB]