Programma Schilderswijk Festival 2015

NWS/2015-09/erfrferfferf

Aanstaande zondag is het zover! Dan vindt het Schilderswijk Festival 2015 plaats op en rondom het Jacob van Campenplein. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? Bekijk dan snel het programma.

 

 

Theatermaker, schrijver, rapper én dichter Akwasi geeft een spetterend optreden. Hij is vooral bekend geworden met de hiphopgroep Zwart Licht en maakt op dit moment furore met zijn solo album ‘Daar ergens’ dat eind vorig jaar verscheen. 

 

Daarnaast is er zondag plaats voor muziek, literatuur, dans, kunst, theater en er worden modeshows georganiseerd.

 

Opname clip Schilderswijk Song

Vlak nadat het festival officieel geopend is door wethouder Joris Wijsmuller, vinden aan het begin van de middag de opnames plaats voor de clip van het Schilderswijk Vredeslied. Aan dit lied hebben  veel verschillende muzikanten en zangers/zangeressen uit de wijk meegedaan, in verschillende talen en met verschillende stijlen, van Berbers tot Hindi en van rap tot opera. Wil jij ook te zien zijn in de clip? Dat kan! Het optreden en de opnames beginnen rond 13.45 uur.

 

47 organisaties en 550 bewoners
Projectleider Schilderswijk Festival 2015, Laura van Eeden van kunstschool Art-S-Cool, is zeer tevreden over de 47 organisaties, 550 bewoners en medewerkers (waarvan 250 leerlingen) die meezingen, vlaggen en gigantische dieren voor de Haagse dierentuin hebben gemaakt, muziek spelen en meer. “Er gebeurt zoveel aan culturele beoefening in de Schilderswijk. We hadden er wel een driedaags festival van kunnen maken. Het wordt een heel bijzondere dag met veel ontmoetingen”.