Opbrengst giften en benefiet theater De Vaillant 10.000 euro

NWS/2015-09/theaterdevaillant

Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk van afgelopen zomer, is theater De Vaillant overspoeld met giften, hulp en berichten van iedereen die het theater een warm hart toedraagt. De foto van de vleugel van het theater die ondersteboven tussen de glasscherven lag, is bij iedereen op het netvlies blijven staan. Hagenaars Fred Zuiderwijk en Bert Kleijweg wilden het theater een hart onder de riem steken. Toen zij hoorden van de vernielingen, maakten ze plannen voor een benefietvoorstelling.

Duh Haagse Benefiet: Geef De Vaillant Vleugels

Tijdens Duh Haagse Benefiet is een bedrag van bijna 1000 euro opgehaald. Wethouder Joris Wijsmuller beloofde het opgehaalde bedrag van de avond te verdubbelen namens de Gemeente Den Haag, wat het totaal op bijna € 2000 brengt. Tijdens ‘Duh Haagse Benefiet: Geef De Vaillant Vleugels’ speelden alleen maar Haagse coryfeeën. Naast Bert en Fred waren ook Winston Scholsberg, De Gebroeders De Gier, Stephan Evenblij, Karel Kanits en Turkse huis- en dansgezelschap Hayde van de partij. De bingo onder leiding van Marian Zuiderwijk was een groot succes.

Nansi Werelspin Museum 

Het geld dat deze zomer aan De Vaillant is gedoneerd, wordt goed besteed. Alle opbrengsten komen ten goede aan het nieuw op te starten ‘Nansi-Museum’ dat het theater wil realiseren voor kinderen uit de wijk.  De kinderen in de Schilderswijk hebben de afgelopen zomer veel last ondervonden van de ongeregeldheden. Tijdens De Betovering, het Haagse theaterfestival voor kinderen tijdens de herfstvakantie, wordt op woensdag 21 oktober het Wereldspin Museum feestelijk geopend met optredens van onder andere Winston Scholsberg en Denise Jannah. Vanaf die dag kunnen alle kinderen uit de wijk én de stad dagelijks terecht in het museum van wereldspinnetje Nansi.

 

De Vaillant bedankt iedereen die hen steunt, met het hart of de portemonnee.