Meedoen met het kerstspel op het Oranjeplein?

NWS/2015-09/kerstspelfoto

Dit jaar vindt de derde editie plaats van het kerstspel op het Oranjeplein. Ook dit jaar willen we dat het kerstspel een succes wordt en daarvoor is Stichting Licht op zoek naar mensen die mee willen helpen. Lijkt het je leuk om mee te doen met het kerstspel of wil je een handje helpen, lees dan snel verder!

Doel
Het doel van de voorstellingen is om het kerstfeest te beleven en uit te beelden. Dit wordt met en voor bewoners gedaan van de Schilderswijk en de wijken rondom.

 

Het kerstverhaal wordt gespeeld in 6 scènes en wordt verteld door de herbergier en een hedendaagse verslaggeefster. We verwachten ook een engelenkoor, bijna net als toen.
Op 10 oktober is de kick-off van het project van 13.30 uur tot 15.30 uur, dan wordt het project uitgelegd en nader ingevuld. Spelers en medewerkers die zich hebben opgegeven zullen voorgesteld worden evenals de initiatiefnemers en het kernteam. De kick off vindt plaats op de Brouwersgracht 2D. De repetities zijn op 4 á 5 zaterdagmiddagen in oktober, november en december. Spelers worden begeleid door professionele regisseurs: Marcel van Dam en Siep Hoogland. Licht, geluid en decors zijn eveneens in handen van (semi-)professionals.

 

Op zaterdag 19 december 2015 wordt het kerstspel twee keer uitgevoerd door amateurs en professionals op het oranjeplein. De voortstellingen zijn gratis te bezoeken en starten om 17.00 uur en 19.00 uur.

 

Aanmelden

- een rol te hebben (muzikant, cafébezoeker, herder, wijze, engel, grote rol, anders …);

- mee te helpen met ontwerpen, op- en afbouwen van decor en podia;

- hapjes en drankjes te regelen op oefenmiddagen en de speeldag;

haar, make-up en schmink te doen;

- een coördinerende rol te hebben (logistiek, aansturen spelers, dagelijkse leiding speeldag, productie)? mee te helpen met licht en geluid;

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar:  Marcel van Dam (regisseur): marcelvandam@hotmail.com , Marleen Mudde (projectleider): marleenmudde@gmail.com of via Facebook.com/ophetoranjeplein

 

Meer informatie
Het Kerstspel is een Initiatief van Stichting Licht op het Oranjeplein. Kijk voor meer informatie op www.ophetoranjeplein.nl