Doe mee en realiseer jouw ideale thuis

NWS/2015-09/thuis

Iedereen wil een thuis. Een plek waar je je welkom voelt, waar er samen wordt gelachen, waar je elkaar waardeert en ook helpt. Hoe ziet jouw ideale thuis eruit? Wil je samen met buren kunnen tuinieren of werken aan een moestuin? Wens je een fijne speelplek voor de buurtkinderen? 

Staedion organiseert de prijsvraag 'Mijn Thuis'. Zowel bewoners, bewonerscommissies, welzijnsinstellingen of bewonersorganisaties kunnen hieraan meedoen. Bedenk zelf of samen met bijvoorbeeld uw buren een goed idee om het thuisgevoel van onze bewoners te vergroten. De beste plannen worden straks werkelijkheid. Doe mee en stuur uw idee in via www.staedion.nl/mijnthuis.
 

Raad van Advies
Christa van Straalen, voorzitter van de voormalig RvA en Coby Korff de Gidts, voormalig lid van de RvA vertellen waarom de prijsvraag 'Mijn Thuis' wordt georganiseerd. Coby: "De RvA beschikt nog over een geldbedrag. Dit bedrag is oorspronkelijk bijeen gebracht door bewoners van de Algemene Woningbouw Vereniging, Patrimonium en De Goede Woning en werd beheerd door hun Huurdersvereniging. Na de fusie kwam dit bedrag terecht bij de Ledenraad van Staedion, de latere Raad van Advies. Elk jaar werd uit deze 'Goede Doelen Pot' een aantal projecten gesteund. Nu de Raad van Advies is opgeheven willen wij samen met Staedion dit geld een mooie bestemming geven. Deze oude pot met geld is bijeen gebracht door de huurders en om deze reden willen wij dit bedrag ook aan onze huurders 'teruggeven'." Christa: "Wij willen hier bewoners bij betrekken en horen graag hun ideeën en wensen, daarom het idee van deze prijsvraag. Het kunnen kleine wensen zijn, maar wij willen ook een aantal grotere projecten verwezenlijken." "Wij vinden het een mooie afsluiting van ons werk als Raad van Advies van Staedion als wij op deze manier veel bewoners blij kunnen maken", aldus Christa en Coby.


Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 4.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.