Jeugdfestival De Betovering

NWS/2015-10/betover

Herfstvakantie in Den Haag betekent Betovering! Internationaal kunstenfestival De Betovering voor de jeugd laat Den Haag tijdens de vakantie zinderen met een uitdagend programma vol toneel, dans, muziek, beeldende kunst, films, workshops en nog veel meer. Met ruim 300 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops is Festival De Betovering het grootste culturele feest voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De leukste herfstvakantie van Nederland vier je tijdens De Betovering in Den Haag!

Programma Festival De Betovering
Kijk op de festivalwebsite voor informatie over uitverkochte voorstellingen, workshops, en meer filtermogelijkheden van de verschillende activiteiten. Het is daar ook mogelijk om het programmaboekje van het festival te downloaden. Het complete overzicht van familie-activiteiten tijdens de herfstvakantie vind je in de jeugdagenda op denhaag.com.

Theater aan het Spui als festivalhart 
Festival De Betovering vindt plaats in tientallen theaters, bibliotheken en musea, verspreid over de stad. Theater aan het Spui in Den Haag is de centrale plek tijdens Festival De Betovering. De foyer en de grote zaal veranderen gedurende de herfstvakantie in een grote kinderstad waaraan honderden kinderen meebouwen. Winkels maken, verven met E-nummers, oude t-shirts omtoveren tot knuffels, beelden en instrumenten maken… alles kan in de kinderstad!

Kaartverkoop
De meeste voorstellingen en workshops kosten 6 à 7 euro voor kinderen. Tickets voor onderdelen van Festival De Betovering zijn te koop bij de theaters en instellingen, waar ze plaatsvinden. Reserveer tijdig! Het aantal plaatsen is vaak beperkt, zeker bij de workshops. Een plaats bij een voorstelling betekent niet automatisch dat er meegedaan kan worden aan de bijbehorende workshop. Is een favoriete voorstelling of workshop uitverkocht? Vraag dan bij de kassa of er een wachtlijst is.

Eten en drinken 
Bij de meeste festivallocaties is er gelegenheid om eten of drinken te kopen. In het festivalcentrum in Theater aan het Spui is het menu helemaal toegespitst op De Betovering. Buiten de deur kan je ook terecht voor betoverende menu's bij Little V op het Rabbijn Maarsenplein en bij De Boterwaag op de Grote Markt.

Blijven slapen 
Voor kinderen en hun ouders die niet in Den Haag of omgeving wonen, maar het festival wel bezoeken: op loopafstand van het festivalhart en de meeste andere locaties in de Haagse binnenstad zijn er diverse leuke hotels en hostels. Kijk op denhaag.com voor alle overnachtingsmogelijkheden. King Kool City Hostel en Novotel City Centre hebben een speciale Betovering- of herfstvakantiekorting.

Bron: denhaag.com