Informatiebijeenkomst Budgetkring in buurtcentrum Octopus

NWS/2017-04/edewdewd

Goed met geld & Goed in je vel. Vind je het leven ook zo duur? Zou je meer willen overhouden? Sparen voor leuke dingen in plaats van krap zitten? Doe mee in een Budgetkring en ervaar dat je meer kunt doen met minder. Op donderdag 20 april is er van 13u tot 14u een informatiebijeenkomst over dit project in buurtcentrum Octopus (Delftselaan 12). De budgetkring loopt van 4 mei tot en met 13 juli 2017 en is wekelijks van 13u tot 15u.

 

Wat is een Budgetkring precies?
In Budgetkringen leren mensen met elkaar en van elkaar weer greep te krijgen op hun budget en een duurzame leefstijl te ontwikkelen. Het is belangrijk dat mensen inzien dat een gelukkig leven niet bepaald wordt door hoeveel geld je hebt, maar hoe je ermee omgaat. Het idee hierbij is: Goed met je budget omgaan = goed in het leven staan.  Een budgetkring is geen praatgroep, maar een werkgroep, bedoeld voor persoonlijke actie.

Wat is de meerwaarde van een budgetkring?
De meerwaarde van Budgetkringen is dat het mensen bij elkaar brengt, dat deelnemers concreet aan de slag gaan om dingen anders aan te pakken in hun eigen leven en vanuit een positieve sfeer. Uit onderzoek blijkt dat actief meedoen in de Budgetkring deelnemers geldbewust maakt. Zij kunnen hun financiële problemen beter aan en ze worden sterker en staan positiever in het leven.

Wat houdt dat in de praktijk in?
Een Budgetkring bestaat uit ongeveer acht  tot tien deelnemers en één of twee getrainde kringbegeleiders. De kring komt regelmatig bij elkaar (wekelijks of tweewekelijks) en het programma telt tenminste  12 bijeenkomsten. Daarbij gaat het om concrete zaken als: hoe krijg ik mijn energierekening omlaag, hoe maak ik goedkope voedzame maaltijden, hoe stel ik een maandbegroting op enzovoort. Leidraad vormt het leer- en werkboek Gelukkig met Genoeg vol opdrachten, oefeningen en inspirerende teksten.

Alle deelnemers – inclusief de begeleiders – leggen zichzelf taken en huiswerk op en geven elkaar feedback en tips bij het realiseren van concrete doelen. Zo leren deelnemers met en van elkaar om problemen concreet aan te pakken en aan oplossingen te werken.

 

Informatie of aanmelden voor de Budgetkring? U kunt contact opnemen
met: Peter Behagel: ph.behagel@zebrawelzijn.nl of 06 5395 4225