Wij zijn Schilderswijk

NWS/2016-10/1erfgterg

Ik ben geboren in Curaçao en woon in Den Haag. Ik heb in de Schilderswijk een tweede kans gekregen om mezelf te laten zien. Ik kwam hier naartoe en ging net weer naar school na een moeilijke periode. Toen kreeg ik de mogelijkheid mee te werken aan een toneelvoorstelling van het Stagehuis Schilderswijk en stage te lopen bij jeugdcentrum Samson. Hierdoor heb ik mezelf weer ontdekt en ben ik dingen gaan ondernemen. Dat kon hier in de Schilderswijk omdat mensen hier niet keken naar waar ik vandaan kwam en wat mijn achtergrond was. Dat wisten ze wel, maar daar draaide het niet om. Het gaat om wat ik nu kan en wil doen.

Hier in de Schilderswijk zijn mensen één. Je komt bij de bakker of slager en kunt altijd een gesprekje aanknopen. Het is gewoon gezellig en er is altijd leven en beweging op straat. Wat mensen ook niet weten is dat mensen in de Schilderswijk heel gastvrij zijn. Dat zie je niet in de media.


Tegenwoordig ben ik actief bij het Stagehuis Schilderswijk met rapperscollectief Go Hard. Daar begeleid ik jongeren en ‘kids’ naar optredens of help ik ze hun eigen rapnummers te maken. Sinds kort ben ik bij theater De Vaillant begonnen met het project ‘jouw skills’. Dat gaat ook om talentontwikkeling en jongeren de kans geven om op het podium te kunnen staan.