Voorproefje festival Divercity op Haagse Markt

NWS/2017-06/20170621 131521

Waarschijnlijk is de zomer voor uw gevoel al lang begonnen, maar gisteren (woensdag 21 juni) was de eerste officiële zomerdag van het jaar dan echt een feit. Voor de organisatie van Divercity Den Haag, het gratis toegankelijke festival dat op zondag 2 juli vanaf 13:00 uur plaatsvindt in het Zuiderpark, de perfecte aanleiding om de bezoekers van de Haagse Markt een voorproefje te gunnen van het festival.

Divercity Den Haag wordt voor de tweede keer georganiseerd. Het festival presenteert artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen en wil het publiek kennis laten maken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen.

 

Een groep influencers uit de stad trok onder leiding van wethouder Rabin Baldewsingh en muzikaal begeleid door een goed gemutste percussionist en Afrikaanse danseres over de markt om de bezoekers op het festival te attenderen. Ook kregen zij de meest heerlijk hapjes voorgeschoteld van over de hele wereld. Zo werd er gesmuld van kleine gerechtjes uit Nederland, Suriname, Turkije en Zuid-Amerika.

 

Volgens wethouder Baldewsingh is de Haagse Markt het perfecte voorbeeld van onze multiculturele stad. “Kijk om je heen, net als op het festival Divercity is het belangrijk om de kracht van diversiteit te laten zien, te laten horen en te laten proeven. Iedereen moet de culturele diversiteit meevieren op dit gratis festival vol kunst en cultuur. Allemaal komen!”

 

Kijk voor meer informatie over Divercity Den Haag op de website van het festival: http://divercity-denhaag.nl/