‘Geef braakliggend terrein terug aan buurt'

NWS/2017-07/images4.persgroep.net

Het braakliggende terrein op de kruising van de Van Ostadestraat en de Jacob Catsstraat in de Haagse Schilderswijk is nog onbebouwd, ondanks dat de gemeente had beloofd ermee aan de slag te gaan. Geef daarom het terrein terug aan de buurt, vindt D66 in de Haagse gemeenteraad.

Volgens de partij is het terrein bedoeld voor particulieren die daar een woning willen bouwen. ,,Het is nu een stukje braakliggend terrein waar niemand wat aan heeft. Dat is zonde en daarom wil ik opheldering van het stadsbestuur’’, vindt D66-raadslid Daniël Scheper. ,,Het is jammer dat dit terrein al jaren braak ligt. Ook omwonenden spreken hun ongenoegen uit over de situatie. Het braakliggende terrein zorgt voor een rommelig beeld in de straat en trekt zwerfafval aan.’’

 

D66 vroeg al eerder opheldering over dit stuk onbebouwde grond en kreeg eind 2016 te horen van het college dat er begin 2017 gebouwd zou gaan worden. De partij wil horen waarom dat nog niet is gebeurd. In de tussentijd zou het een tijdelijke functie kunnen krijgen voor de buurt. 


Bron: AD.nl