Waar eet Den Haag?

NWS/2018-05/wraps1322178639x424

Eten en drinken is tegenwoordig overal aanwezig. Anders dan 30 jaar geleden kunnen we in de stad bijna altijd en overal eten kopen. Dag en nacht hebben we toegang tot voedsel; de meeste supermarkten zijn zeven dagen per week open en snackbars, benzinestations en nachtwinkels soms wel 24/7.

Leefomgeving heeft invloed op gezondheid
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze leefomgeving invloed kan hebben op onze gezondheid en welzijn. Zo kan een park- en bosrijke omgeving er voor zorgen dat mensen meer bewegen. Ook het aanbod van eten en drinken in onze leefomgeving kan onze gezondheid beïnvloeden.

 

De Food-Track app
Daarom zijn onderzoekers van de Universiteit Utrecht een nieuw onderzoek gestart in Den Haag. Ze willen beter begrijpen waar en wanneer mensen eten kopen of nuttigen, en welke persoonlijke factoren hierin meespelen. Op welke plek en tijdstip doen mensen bijvoorbeeld boodschappen? Of voelen mensen zicht gehaast of gestresst tijdens het eten? Om antwoord te geven op dergelijke vragen hebben de onderzoekers een speciale smartphone applicatie ontwikkeld, de Food-Trackapp. Hiermee kunnen deelnemers zelf bijhouden, waar, wanneer en wat zij kopen of eten.

 

Deelnemers gezocht
De Universiteit Utrecht is voor dit onderzoek op zoek naar deelnemers tussen de 25 en 45 jaar in Den Haag en omstreken. Naast dat deze informatie belangrijke kennis oplevert voor wetenschappelijk onderzoek krijgen deelnemers na succesvolle afronding een waarde-cheque ter waarde van € 30,- , inzicht in de eetomgeving van hun buurt en advies over hun eetpatroon. Geïnteresseerden kunnen op de website
www.waareetjij.nu meer informatie vinden en zich aanmelden.