Vacature buurtsportcoach meiden

NWS/2018-07/cs420x240

Midden in de Schilderswijk is jouw playground. Híer gebeurt het! ‘Jouw’ meiden zijn keihard aan trainen voor de landelijke finale streethockey, scoren met voetbal of een ace slaan met tennis. Jij maakt het mogelijk, moedigt aan, juicht bij een (doel)punt en pept ze op als het even tegenzit.

Jouw playground
Op nog geen kilometer van het Binnenhof vind je de Haagse Schilderswijk. Dit is de wijk waar hét gebeurd en waar jouw playground zich bevindt. In de Schilderswijk wonen ruim 31.000 Hagenaren waaronder de duizenden jongeren die jij in beweging krijgt.

 

Jouw tak van sport
Jij bent de buurtsportcoach die (vooral) de meiden uit de wijk aan het sporten krijgt. Zo draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling in het leven van deze kinderen. Dit lukt je door écht contact te maken, te verbinden en betrokken te zijn. Als buurtsportcoach werk je 28,5 uur per week en ben je in dienst bij WSDH (Werkgever Sportclubs Den Haag).

 

Jij kan bij WSDH scoren door:

 • Organiseren van sportaanbod op de playground voor meiden.
 • Opzetten van samenwerkingen in de wijk in relatie tot activiteiten. Je onderhoudt contact met welzijnsmedewerkers, jongerenwerkers, onderwijs, gemeente en sportverenigingen.
 • Begeleiden van scholarshippers en stagiaires.
 • In gesprek gaan met bewoners van de Schilderswijk.
   

Jouw team
Als buurtsportcoach in de Schilderswijk werk je in een team van 28 buurtsportcoaches. Je bent actief op 4 playgrounds en werkt direct samen met 4 tot 5 collega’s. 4 keer per jaar komen de coaches uit het stadsdeel bij elkaar en 2 á 3 keer per jaar zijn we met z’n allen. De aansturing bij deze functie is heel vrij. We maken samen werkplannen waarbij we de resultaatverwachting omschrijven en hoe je dat behaalt, is aan jou.
 

Jouw nieuwe werkgever

Al sinds 2008 werken we als Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) aan de formule van succesvolle sportstimulering in onze hofstad. Als een van de weinigen in onze sector zijn we een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en streetsportleiders in Den Haag. Bij ons hebben medewerkers die hun vak goed uitoefenen uitzicht op een vaste aanstelling.
 

Jouw winst (o.b.v. een 38-urige werkweek)

 • De glimlach op de gezichten van ‘jouw’ sportieve jongeren.
 • Een brutomaandsalaris van minimaal € 2000 bij een fulltime aanstelling
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken (ongeveer 20% van de werkzaamheden)
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.
 • Een onkostenvergoeding voor kleine kosten en aanvullende verzekeringen.
 • Mogelijkheden om bij te scholen.
   

In jouw sporttas

De term betrouwbaar is zeker op jou van toepassing en je bent goed in zelfstandig werken. Je hebt veel sportinhoudelijke kennis en daarmee sta je, ook in de moeilijkere wijken, goed je vrouwtje of mannetje. Je bent maatschappelijk betrokken en kunt cultuurverschillen overbruggen. Het voortouw nemen is aan jou wel toevertrouwd, want je bent een echte aanpakker, die goed kan organiseren en plannen en altijd het overzicht houdt. Samenwerken is voor jou geen probleem, want met jouw communicatieve vaardigheden is dit zo gepiept. Daarnaast heb je ook nog:

 • Minimaal mbo 4-werk- en denkniveau in de richting van (lifestyle) sport en bewegen.
 • Bij voorkeur zo’n 3 jaar ervaring met streetsport, sport in de wijk of in het onderwijs.
 • Parttime en flexibele inzetbaarheid, denk dan vooral aan de namiddagen, avonden en weekenden.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
   

Jouw transfer

Je kan ons overtuigen door een leuke presentatie over jezelf of een goede motivatie en jouw cv te sturen naar info@swsdh.nl (of via WeTransfer). Wellicht nodigen we je dan uit voor een goed gesprek! Stuur jouw sollicitatie voor vrijdag 3 augustus 2018 naar info@swsdh.nl.
 

Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Robbert Houdijk, via robbert.houdijk@swsdh.nl of bel naar 070 – 368 60 46.