Premier Mark Rutte wil goed gesprek met Schilderswijkers

NWS/2018-10/phpthumb generated thumbnail 20181026111142.jpeg

Minister-president Mark Rutte komt woensdagavond 7 november naar de Bibliotheek Schilderswijk voor een goed gesprek met bewoners uit de wijk. “We hebben eerder vice-premier Lodewijk Asscher in de wijk laten spreken en was ook een succes”, vertelt de directeur Eddy Habben Jansen van organisator ProDemos op Den Haag FM.

De Haagse organisatie ProDemos wil met deze bijzondere bijeenkomst zorgen dat bewoners en de premier hun persoonlijke ervaringen delen. “We willen vooral praten over wat er speelt in de Schilderwijk, hoe het gesteld is me de kansen voor jongeren en over rolmodellen voor leiderschap.”
 

Jongeren
Programmaleider namens de Bibliotheek Schilderswijk, Mohamed Chohabi, ziet graag dat er jongeren zich aanmelden voor het gesprek. “Ik hoop dat ze hem zouden vragen hoe hij omgaat met tegenslagen, zowel politiek als persoonlijk. Daar kunnen de jongeren kunnen misschien wat van leren”, vertelt Chohabi. “Rutte is geen vreemde hier. Hij komt hier regelmatig om les te geven op het Johan de Wittcollege.”
 

Het gesprek met de premier is in eerste instantie bedoeld voor bewoners van de Schilderswijk. Mensen die niet in de Schilderswijk wonen kunnen zich ook aanmelden door een email te sturen naar schilderswijk@bibliotheekdenhaag.nl, met daarin hun volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. “Dat kan, maar Schilderwijkers hebben wel voorrang voor een van de 225 beschikbare plekken.” Uiterlijk vrijdag 2 november krijgen mensen te horen of ze erbij kunnen zijn.


Bron: Den Haag FM