Ouderbijeenkomst Mediawijsheid in bibliotheek

NWS/2018-11/media 20181106111527

Mediawijsheid is onderdeel van de 21-eeuwse vaardigheden. Maar hoe zorgt u ervoor dat het mediagebruik van uw kind(eren) leuk én veilig is? En hoe pakt u dat thuis aan? Tijd voor een ouderochtend over mediagebruik door kinderen.


Mediawijze ouders

De voor- en nadelen van het omgaan met de nieuwe media is een actueel onderwerp in onze samenleving. Wat gebeurt er allemaal op het internet, wat kun je er allemaal mee, wat is leuk en waar kan het mis gaan? (Centrum 1622)
 

Wat maakt hij mee in de wijk wat kan en wat doet de politie als het mis gaat? (Wijkagent Ben Klaver) 
 

Regillio (Jongeren informatie punt) vertellen ieder vanuit hun eigen expertise over mediagebruik door kinderen.
 

Stichting theater hart speelt Shame & Share’ een interventiepakket om cyberpesten en misbruik van Social-media bespreekbaar te maken en te voorkomen.
 

Reserveren

Bent u ouder(s) van kind(eren) uit groepen 5 t/m 8 van het primair onderwijs of zitten uw kinderen op het voortgezet onderwijs en wilt u deze ouderochtend bijwonen? U kunt telefonisch reserveren, via de mail of bij de klantenservice in de bibliotheek. Vanaf 09.15 uur staat de koffie klaar en na afloop is er de mogelijkheid nog even met elkaar na te praten. De bijeenkomst vindt plaats in bibliotheek Schilderswijk. 
 

Deze ochtend is georganiseerd door GGD Haaglanden, JIP, CJG, Centrum 1622, Politie en Bibliotheek Schilderswijk in het kader van de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018).

 

Komende data

Dit evenement staat niet meer gepland in de komende weken.