Festival Sacred Songs doet ook theater De Vaillant aan

NWS/2018-11/sacred songs

Festival Sacred Songs in Den Haag belicht de kracht en schoonheid van bezielde muziek uit verschillende culturen. Na een geslaagde eerste editie in 2016 krijgt het festival dit keer een maand lang een vervolg met vijf concerten in de Nieuwe Kerk in combinatie met een inspirerend stadsprogramma op diverse locaties in Den Haag. Vocalisten en musici uit binnen- en buitenland laten eeuwenoude heilige teksten, mystieke poëzie en spirituele muziek herleven in eigentijdse en eigenzinnige vertolkingen. Prikkelende voorstellingen bieden een boeiende artistieke dialoog tussen religies, culturen en genres. De absolute ster van de Byzantijnse zang, Divna Ljubojevic, komt speciaal voor het festival over uit Belgrado. 

Stadsprogramma: Maak kennis met de muziek en poëzie van Sacred Songs - Women’s Voices
Twee lezingen, dans en een film geven een inkijkje in de mystieke wereld van de Duitse Hildegard von Bingen, de Indiase Mira Bai en soefiheilige Rabia al-Basra en de rijke muziektraditie van het soefisme en de Koptische kerk. Met aansluitend een festivaldiner in de sfeer van het openingsconcert.

De Vaillant, zaterdag 17 november, 15.00 – 19.30 uur

Voor mensen uit de buurt heeft De Vaillant een speciale actieprijs voor een beperkt aantal plaatsen tijdens deze voorstelling. Met de actiecode “vaillant’ kun je een ticket bemachtigen voor € 10 ipv €20. Wees er dus snel bij.


Stadsprogramma Sufi Spirit: festivaldiner met lezing over het universeel soefisme van Inayat Khan

Amir Smits (Sufi Movement) geeft tijdens het festivaldiner een lezing over de connectie van Den Haag met soefisme, de leer van Hazrat Inayat Khan en de rol van muziek binnen soefisme.

De Vaillant, vrijdag 23 november, 17.30 – 19.30 uur


Stadsprogramma Sufi Spirit: festivaldiner en qawwali workshop
Shazad Ali Khan geeft met zijn tablaspeler een muziekworkshop waarin hij deelnemers inwijdt in de filosofie, ritmes, teksten en melodieën van de Pakistaanse soefimuziek qawwali. Na afloop kunnen de deelnemers een qawwali meezingen en klappen. Geschikt voor zangers/muzikanten en algemeen belangstellenden. 

Voorafgaand aan de workshop kan men genieten van een festivaldiner geïnspireerd door de Pakistaanse keuken.

De Vaillant, vrijdag 30 november, 17.30 – 21.00 uur

Voor kaartverkoop en meer informatie over de concerten en het stadsprogramma: 

https://festivalsacredsongs.com