Raketlancering bij Shri Vishnu School

NWS/2018-11/foto raketlancering1

Op 26 november werd er om 8.45 een raket gelanceerd bij de Shri Vishnu School in Den Haag. Dit bijzondere experiment werd vanwege de aftrap van de scienceweek uitgevoerd. De hele week zullen kinderen samen met de professoren en docenten experimenteren. Van chemische reacties tot aan proefjes met elektriciteit en het maken van slijm. 

Wetenschap en Techniek

De week van 26 november tot en met 30 november staat in het teken van wetenschap en techniek. De Shri Vishnu School doet dit samen met de stichting Mad Science. Samen met hen verzorgen we workshops in de verschillende groepen.  De meest uiteenlopende thema’s komen aan bod. Van ruimtevaart tot chemische reacties en van insecten tot het bouwen van bruggen. Het zijn leerzame ervaringen – een eerste kennismaking met wetenschap en techniek - voor leerlingen van álle groepen.

 

SHON 30-jaar

De Scienceweek is een activiteit in het kader van het 30 jarige jubileum van de Stichting Hindoe Onderwijs. Het basisonderwijs op Hindoeïstische grondslag kwam dit jaar 30 jaar geleden tot stand. Het begon allemaal met de Shri Vishnuschool in Den Haag. Nu zijn er basisscholen in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Utrecht.