Burgemeester op bezoek bij De Haagse Dierentuin van Art-S-Cool

NWS/2019-04/burgermeesterkrikke haagsedierentuin saadjasim liggend

Op vrijdag 5 april bezocht burgermeester Krikke van Den Haag de vierde editie van het Art-S-Cool ontmoetingsproject ‘De Haagse Dierentuin’. Dit vond plaats in groep 6 van de Shri Vishnuschool in de Schilderswijk. Daar waren leerlingen van M.M. Boldingh Nutsschool uit de wijk Duinoord op bezoek.

De burgemeester zag de leerlingen in gemengde groepen samenwerken aan De Haagse Dierentuin. De burgermeester nam actief deel aan de kunstles. Onder leiding van de kunstenaars van Art-S-Cool bedachten en maakten de leerlingen fantasiedieren in de vorm van grote kostuums. Met de kostuums aan, bewogen de leerlingen zich als dieren door de ruimte. Op de 15 mei doen ze dit op het podium van het Korzotheater voor alle ouders. Daarna zijn de dieren voor een breed publiek te bezoeken op www.dehaagsedierentuin.nl

Na afloop zei de burgemeester:”Wat mooi om te zien dat de kinderen op zo’n natuurlijke manier samenwerken. Ik vind het prachtig hoe alle kunstenaars zich zo betrokken inzetten bij de leerlingen en de les”.

De Haagse Dierentuin 

Het ontmoetingsproject De Haagse Dierentuin is ontwikkeld door Art-S-Cool. Jaarlijks worden kinderen uit verschillende wijken aan elkaar gekoppeld om nieuwe diersoorten te bedenken.

Via de kunst ontmoeten de leerlingen elkaar. Ze krijgen een inkijkje in elkaars belevingswereld, en door samenwerking ontstaan er ook vriendschappen. De Haagse Dierentuin staat symbool voor de stad Den Haag. De plattegrond van deze dierentuin heeft daarom ook de vorm van de stad Den Haag.

De drie eerdere edities hebben plaatsgevonden met kinderen uit Transvaal & Bomenbuurt, Spoorwijk & Willemspark, Schilderswijk (’t Palet) & Duinoord. Er zijn dieren gemaakt die zich in stop-motions bewegen, en gigantische sculpturen. Hiervoor heeft Art-S-Cool samengewerkt met respectievelijk Filmhuis Den Haag, en met Maakhaven.



Dit jaar gaan de leerlingen aan de slag met performance als kunstvorm; een mix van beweging en kostuum. In vijf lessen waarbij ze elkaar ontmoeten en gaan samenwerken worden de dieren ontwikkeld en op 15 mei gepresenteerd in Het Korzotheater.

Art-S-Cool

Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk die zich ten doel stelt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking te brengen met kunst. Professionele kunstenaars ontwikkelen en organiseren verrassende kunstactiviteiten in de wijk en in de stad. Meet informatie over Art-S-Cool is te vinden op www.art-s-cool.nl.

De Haagse Dierentuin wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Madurodam Kinderfonds, Stichting Levi Lassen, Stichting Boschuysen en in samenwerking met de Shri Vishnu, de M.M. Boldingh Nutsschool en het Korzo theater Den Haag.


Foto: Art-S-Cool Saad Jasim