Hart onder de riem voor Schilderswijkers


Beste mensen,

Op dit moment beheerst Corona ons doen en laten, eigenlijk ons leven. Daar worden we niet echt blij van. Het is stil op straat. Een babbeltje, een kopje koffie of thee samen is op dit moment niet meer mogelijk. Dat is iets wat we in onze buurten natuurlijk helemaal niet gewend zijn. Ik ben bang dat dat nog wel even kan duren. Want het is echt nodig om zoveel mogelijk binnen te blijven. Want daardoor beschermen we de meest kwetsbaren onder ons.

Maar wat ben ik ontzettend trots op u.

Ik wist dat de saamhorigheid in onze buurten als het nodig is erg groot is. Maar als ik zie hoe snel er gehandeld wordt om de kwetsbare ouderen niet in de kou te laten staan. Als ik zie dat er maaltijden worden bereid en aan huis worden bezorgd door jong en oud. Als ik hoor en zie dat er weer talloze telefoontjes worden gepleegd en dat er veel van de computer gebruik wordt gemaakt om contact te leggen tussen elkaar.

De initiatieven vliegen je bij wijze van spreken om de oren en iedereen draagt ongevraagd z’n steentje bij. Dit allemaal om elkaar door die ellendige tijd heen te helpen. Als een pauw, wat zeg ik als tien pauwen, zo trots ben ik op u.

En hou vol hè, want we zijn er nog niet.

Houdt elkaar goed in de gaten en biedt hulp als dat nodig. Houdt ook jezelf in de gaten en aan de richtlijnen.

Want er komen andere tijden aan en die wil ik samen met jullie gaan vieren. Ik kijk er naar uit.

Bert van Alphen
Stadsdeelwethouder Centrum
Deel via sociale media Reageer