Doe mee met de Schilderswijk ruimt op

Door: Annelies Wolswinkel-Rebel annelies.rebel@denhaag.nl 06-23179857

De Schilderswijk gaat de strijd aan met zwerfvuil en ander afval. In de maanden maart en april zijn in het Frans Hals en Vermeerkwartier opruimacties met en door bewoners en organisaties van deze wijken. Vind je - net als de meeste mensen in de Schilderswijk - een schone en opgeruimde straat belangrijk? Doe dan mee met een opruimactie of organiseer zelf een activiteit die bij jou (of jouw organisatie) past.

Waarom deze actie?
Veel mensen uit de Schilderswijk willen hetzelfde: een schone en prettige buurt om in te wonen. Op initiatief van betrokken ouders organiseerde de Beatrixschool met Buurtversterking vanuit de Basisschool (BuBa) een themabijeenkomst over zwerfafval. Dit combineerde zij met het planten van bloembollen op het schoolplein. Ook op andere plekken in de wijk lieten bewoners al zien dat ze willen aanpakken, zoals de groep buurtvaders die een opruimactie organiseerde. Met de actie-maand willen we deze mooie initiatieven uitbreiden en iedereen laten zien dat de Schilderswijk in actie komt voor een schone buurt.

Hoe kan ik meedoen?

Heel simpel, doe gewoon mee!
Voorbeelden van activiteiten in de actiemaand zijn:

  • Wekelijks gaan scholieren van de Johan de Witt samen met mensen van Den Haag Werkt de omgeving van de school aan het Vermeerpark opruimen.
  • Kinderen maken onder leiding van Art-S-Cool een kunstwerk van zwerfafval: het Afvalmonster.
  • Jongeren gaan de straat op om filmpjes te maken waarmee het probleem van zwerfafval zichtbaar wordt.
  • Op 2 april is er de grote Opruimdag. Hier kunnen bewoners de spullen die ze niet meer gebruiken, inleveren of ruilen.

Kijk in de AGENDA (klik hierboven in het menu) voor de acties en meld je aan!

Zelf een actie organiseren?
Ook jij kunt een actie organiseren die bij jou of jouw organisatie past. Organiseer een voetbalwedstrijd met blikjes, plan een voorjaarsschoonmaak in je straat. Alles is mogelijk. Ook als je nu al opruimacties organiseert, willen wij jouw activiteiten graag in het zonnetje zetten met Schilderswijk ruimt op! Naast deze website kun je je activiteit ook met flyers en posters promoten. Neem contact op met Annelies Rebel (adres hierboven) voor promotiemateriaal.

Tip
Zoek je hulp bij het organiseren van een opruimactiviteit? Gebruik het prikbord.

Heb je vragen over dit platform en hoe je een actie aanmeldt?
Neem dan contact op met de beheerder van Schilderwijk.nl, Thijs Moesker (via de knop City Mondial in het menu).

Bezoek ons

Spui 70
2511BT S-Gravenhage

  Contact