Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie

Wat moeten wij als gemeente doen?

De veranderingen op gebied van zorg, participatie en zelfredzaamheid, zorgen voor veel nieuwe vragen binnen je gemeente. Hoe stimuleren we participatie? Hoe maken we voorzieningen toegankelijk? Hoe combineren we formele en informele zorg? Gaan we dat op wijk- of stadsniveau doen? Willen we zelf ontwikkelen of faciliteren we het samen met professionals?

Met WijkConnect dragen we een positieve steen bij aan de zelfredzaamheid van de wijk. Elk initiatief valt of staat met de betrokkenheid van de bewoners en organisaties ín de wijk. Onze insteek is dan ook dat WijkConnect vóór en dóór de wijk beheerd wordt.

Omdat elke gemeente anders is, is ook elke wijk anders. Sommige gemeenten willen graag betrokken zijn bij de uitvoering, anderen willen voornamelijk faciliteren en inspireren.

Welke rol kan de gemeente innemen in de organisatie van WijkConnect?
Bij WijkConnect zien we de rol van de gemeente als volgt:

  • Het speelveld is de wijk
  • De spelers zijn de bewoners en organisaties in de wijk
  • De coach langs de zijlijn is de gemeente

Als coach binnen de gemeente, geef je je wensen en ambities aan. Deze geven richting, echter bewoners en organisaties in de wijk bepalen hoe het spel gespeeld wordt.

Als WijkConnect ondersteunen we gemeenten zo goed mogelijk met een implementatietraject zodat WijkConnect succesvol in de wijk:

  • Gebruikt wordt
  • Bekend wordt
  • Aangepast wordt

Graag starten met WijkConnect in je gemeente?
Ga naar presentatie gemeente

Vraag WijkConnect aan voor jouw gemeente

Staat jouw antwoord er niet tussen?

Vraag het ons