Burgemeester ontvangt kindermanifest

Sociaal
2 juni 2022

Burgemeester Jan van Zanen heeft vandaag (woensdag 1 juni) het Manifest van de Vreedzame Kinderwijkraad Schilderswijk in ontvangst genomen. Aan de rap, die de kinderen zelf hadden gemaakt over veiligheid en inclusiviteit in hun Vreedzame wijk, deed de burgervader vrolijk mee. Ook waren alle wijkpartners, die betrokken zijn bij de Vreedzame Wijk, aanwezig.

Het Manifest met kindertekeningen bevat de vier belangrijkste afspraken om als wijkbewoners na te leven. De directeur van Vreedzame School de Triangel was gastheer van deze bijeenkomst. 

Afspraken Manifest en vragen aan Burgemeester van Zanen

In het Kindermanifest staan de vier belangrijkste afspraken om als Vreedzame wijk samen te leven.

·      Je mag zijn wie je bent

·      We zijn aardig en helpen elkaar

·      Samen houden we de wijk schoon

·      Samen houden we de wijk veilig

Kinderen van verschillende scholen in de Schilderswijk hebben samen een Kinderwijkraad gevormd en nagedacht wat zíj belangrijk vinden in hun wijk. Ook hebben ze mensen in de wijk hierover geïnterviewd. De vier belangrijkste punten kozen ze voor het Kindermanifest. Tijdens de bijeenkomst vroegen de kinderen zich onder andere af waar de burgemeester mee bezig was, om de wijk te verbeteren? Van Zanen antwoordde: “Naast veiligheid, vind ik vertrouwen in elkaar het belangrijkste in mijn taak. We moeten het samen doen.”

Van Zanen nam alle tijd om vragen te beantwoorden, rapte mee en ging met alle kinderen op de foto. Het was duidelijk dat de Vreedzame Wijk hem aan het hart gaat en hij bood meteen aan nog eens langs te komen bij de Kinderwijkraad. 

Toekomst

Het blijft niet alleen bij afspraken opschrijven. Na 1 juni gaat de Kinderwijkraad acties bij de inhoud van het Kindermanifest bedenken. Organisaties, scholen en buurtbewoners worden opgeroepen mee te doen om acties te organiseren rond de Vreedzame Wijk Schilderswijk Oost en Stationsbuurt. In Den Haag bestaan inmiddels meer Vreedzame Wijken: Oude Centrum, Kortenbosch, Moerwijk, Vrederust. De Wijk Morgenstond tekent op 8 juni a.s. een intentieverklaring voor een Vreedzame wijk.  Als het aan de burgemeester ligt, wordt Den Haag een Vreedzame stad!

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren