Breed Buurt Overleg 26apr23, 19.00uur

Sociaal
2 november 2022

Welkom op het Breed Buurt Overleg van 26 april 2023

plaats bewonersorganisatie De Paraplu, 19.00uur Van der Neerstraat 238

ter info:

kort verslag Breed Buurt Overleg van 29 maart 2023

Aanwezig       : 11 aanwezigen en 3 afzeggingen 

1.     Opening: De voorzitter opent de vergadering. 

2.     Vaststellen notulen d.d. 22 februari jl.: Twee zaken worden toegevoegd aan de notulen.

3.     Vaststellen agenda: 2 agenda punten worden toegevoegd  namelijk 

Parkeren in de wijk en Groen in de wijk.

4.     Mededelingen: Agendapunten voor de BBO vergadering dienen vanuit bewoners te worden aangedragen. Het bestuur van de paraplu gaat hierover in gesprek met de voorzitter van de BBO om de juiste format te bepalen. 

5.     Algemeen:

Wijkagenda: er is een uitgebreide toelichting gegeven over de wijkagenda. In hoofdlijnen zijn er 4 speerpunten die de gemeente met de wijkagenda wil realiseren.  Jongeren; Ondernemers; Wonen en Toegang tot ondersteuning. Voor een uitgebreide uitwerking per onderdeel wordt verwezen naar het document Ambities en uitvoeringsplan Wijkagenda – Schilderswijk.

Verkeer: miv 17 april gaat de Vaillantlaan (gedeeltelijk) en de Wouwermanstraat dicht voor verkeer. Er vinden respectievelijk wegwerkzaamheden en rioolwerkzaamheden plaats. Hiervoor staat een informatiebijeenkomst geplant op 4 april bij de Burcht.

Vernieuwing tramlijn 6 – Schilderswijk en vervanging Kandermuren Houtzagerssingel. De werkzaamheden beginnen medio oktober 2023. Voor 3 april 2023 staat een inloopbijeenkomst gepland, zie flyer. 

Groen: stichting duurzaam Den Haag heeft onlangs een bijeenkomst gehad over verduurzamen. De bedoeling is dat er meer groen komt voor tegels. Zij zullen voor de BBO worden uitgenodigd. Voor meer informatie bezoek de website https://duurzaamdenhaag.nl/

Werkgroep parkeren Transvaal / Schilderswijk: De parkeer druk in de wijk blijft hoog. De communicatie naar bewoners kan beter.

De wethouder stelt overleg met bewoners zeer op prijs.

Er wordt onderzocht hoe de parkeergarages als parkeerplaats voor de auto's van de bewoners kunnen dienen. De garages in de wijk worden door de gemeente verhuurd aan Q-park, met uitzondering van de parkeergarage onder de Markt, deze is eigendom van Q-park.

6.     Wat verder ter tafel komt

  • Alle vragen kunnen gestuurd worden naar info@parapludh.nl
  • Verzoek om de email lijst te verschonen. 

 De voorzitter dankt alle aanwezigen en sluit de vergadering om 19:30.

De volgende BBO is op 26 april 2023 aanvang 19:00u bij De Paraplu

dp/ 16apr23

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Redactie:

Redactie Schilderswijk.nl
Contactpersoon
-14