Maak kennis met: Tante Ilham Oranjeplein

onderneming
Dagelijks functioneren
Ontspanning
maak kennis met: Tante Ilham, de spelbegeleider van het Oranjeplein

Ilham Alasrouti heeft immiddels al een tijd geleden de plaats Martin ingenomen op het Oranjeplein. Ilham is een bekende in de buurt, ze woonde lang op de Gortmolen en was vrijwilliger bij De Mussen. Na tien jaar buurtmoeder te zijn en als vrijwilliger betrokken bij het werk van Martin op het Oranjeplein, werd ze gevraagd te solliciteren en heeft nu een baan als de 'Juf' van het Oranjeplein'. Officieel: spelbegeleidster in dienst van Wijkz. 

Ilham is enthousiast over haar werkplek 'het leukste plein van Den Haag'. Waarom? 'de saamhorigheid, een plein wat echt voor iedereen is'.

het werk van de spelbegeleidster

Veel kinderen komen direct uit school naar het plein. De kinderen komen natuurlijk van de Ireneschool en de Jan Ligthartschool, maar er komen ook kinderen die in de Ellips wonen. Een enkel kind blijft tot 's avonds spelen. 'dat geeft je als moeder wel een naar gevoel'; 'tante Ilham', probeert er voor deze kinderen te zijn, maar het gaat haar aan het hart dat veel moeders nooit eens komen kijken, en een enkel kind nog met een korte broek loopt terwijl het echt kouder wordt. 

Ilhams' werktijden zijn nu, in de winter, van drie uur 's middags tot vijf uur; 's zomers tot acht uur 's avonds en in de vakanties begint haar werk om één uur 's middags. Zij is niet de hekkensluiter, dat komt iemand van de gemeente doen.

schoon en veilig

Naast het begeleiden van de kinderen - er staat een hoop speelgoed in haar werkhok - let ze ook op veiligheid en afval. Aanspreken van personen die met een blikje bier in de hand over het plein willen lopen spreekt ze aan - alcohol is verboden - en ook degenen die rommel dreigen achter te laten. Hoe doe je dat zonder ruzie te krijgen? 'het bis de manier van aanspreken, altijd op een lieve en vriendelijke toon de mensen aanspreken'.  

samenwerking en plannen

Met Stadsoase de Spinozahof is al een goede samenwerking. Ilham werkt aan een betere verbinding tussen het Oranje Plein en het Huijgenspark (Stationsbuurt). Ook probeert ze een Kast van Lotje, om kleding uit te wisselen en beschikbaar te stellen, en een kast waarin voedsel in geplaatst kan worden, en zo beschikbaar komt voor wie dat nodig heeft.

Wat kan er beter? 

Er zijn geen slecht-weer mogelijkheden 'het is jammer dat het Hopje niet gebruikt mag worden voor binnen activiteiten bij slecht weer'. 

ms 16nov23

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Madeleine Steigenga
-17